– I mars lanserte Panasonic den nye Aquarea T-CAP Mono-block J Generation R32 i Norge. Utendørsenheten er laget for private hjem, og gir både oppvarming, kjøling og varmtvann. Modellen kan kobles på gulvvarme, radiatorer og viftekonvektorer, og kan derfor erstatte gamle gass- eller oljekjeler i eldre boliger, melder Panasonic i en pressemelding.

Kostnadsbesparende

Nytt for modellen er et magnetisk filter, som filtrerer og fjerner jernpartikler. Det forhindrer eventuell pumpesvikt, og gjør det enklere å vedlikeholde varmepumpen for lengre levetid.

Serien har energimerking A+++ ved 35°C og A++ ved 55°C, forbedret SCOP og kjølekapasitet, og produserer vann opptil 65°C. Ved hjelp av Panasonics to-rørs varmevekslere kan T-CAP-modellen opprettholde oppvarmingskapasiteten ved utetemperaturer helt ned til -20°C. Den konkurrerer dermed med varmepumper med høyere kapasitet, og kan gi brukeren betydelige besparelser i både innkjøps- og driftskostnader.

T-CAP bruker kuldemediet R32. Kuldemediet er i en lukket krets i utedelen, derfor er det kun nødvendig med rør til vannkretsen.

Enkel styring og vedlikehold

Systemet er kompatibelt med appen Aquarea Smart Cloud, der brukeren kan fjernstyre varme- og kjølefunksjoner og følge med på strømbruken for å spare strøm og kostnader. Aquarea Smart Cloud er kompatibel med IFTTT, som står for ‘If This, Then That’. Teknologien gjør det mulig å lage kjeder av enkle kommandoer mellom Aquarea-systemet og andre tjenester, apper eller enheter som ellers ikke er koblet sammen. Det gjør det enda enklere å styre et smarthjem ved hjelp av et tastetrykk eller talestyring.

Enhetene kan også kobles til appen Aquarea Service Cloud. Det gjør at installatører kan få tilgang til varme- og kjølesystemet eksternt, og raskere hjelpe brukeren med service og vedlikehold.

Enfase-modellen er tilgjengelig med kapasitet på 9kW og 12kW, og passer til alle boligstørrelser. I løpet av 2021 vil det også lanseres en trefase-modell med kapasitet på 9kW, 12kW og 16kW. For å lese mer om Panasonic og Aquarea T-CAP Mono-block, vennligst besøk www.aircon.panasonic.eu.