Salget av varmepumper blomstrer for tiden og varmepumpeteknologien er nå et av de viktigste vekstparametrene i bransjen, melder Vaillant.

I den forbindelse presenterer Vaillant den nye væske/vann varmepumpen geoTHERM perform, som skaper varme gjennom å benytte seg av den geotermiske energien lagret i bakken.

geoTHERM perform er tilgjengelig i effekter på 25, 40 og 78 kW, og det er også mulig å installere systemet i kaskade helt opp til 624 kW. På den måten kan de veldig store behovene for oppvarming og varmtvann dekkes.

Utviklet til større anlegg

På grunn av en stor yteevne og effektivitet, er geoTHERM perform tiltenkt større bygg, som f.eks. leilighetskomplekser og forretningsbygg. En ting er i hvert fall sikkert: geoTHERM perform muliggjør effektiv varme- og varmtvannsforsyning til cirka 15.000 m2 boligareal (ved 40W/m2).

Høy turtemperatur

Takket være en turtemperatur på opp til 65° C, vil geoTHERM perform også være velegnet til bygninger med radiatorer og dermed ideell til moderniseringsprosjekter.

Godt for miljøet og strømregningen

Varmepumpeteknologien har i lang tid fremstått mer miljøvennlig og kostnadsbesparende enn andre alternativer. Varmepumper henter nemlig ca 75% av energien den trenger for å produsere varme og varmtvann via fornybare energikilder. De resterende 25% kommer i form av strøm.

Derfor får du med geoTHERM perform en utrolig effektiv varmepumpe med energimerke opp til A+++, som garanterer høy nytteverdi og lavt strømforbruk. Høyeffektive pumper for brine og varmekrets medvirker også til det lave strømforbruket. Både miljøbelastningen og strømregningen vil derfor være minimal.

Alle Vaillants varmepumper kan nå briske seg med å være «Smart Grid Ready», som betyr at de kan integreres i et smart strømnett. Det igjen er ensbetydende med mer overkommelige strømregninger.

En varmepumpe med mange løsninger

Alle systemkomponentene til geoTHERM perform kan leveres fra Vaillant. Det gjør det mulig å tilby komplette løsninger til oppvarming og varmtvann i alle typer eiendommer.

Varmepumpen kan f.eks. også integreres i et hybridsystem. En problemfri interaksjon, uansett valgt løsning, sikrer svært pålitelig drift. Det er med andre ord et utall av muligheter forbundet med installasjon av geoTHERM perform.

Enkel installasjon og beste kvalitetsstandarder

Vaillant har alltid gjort montering og installasjon så enkel som mulig. Også i geoTHERM performs tilfelle kan dette skje enkelt og raskt.

Når geoTHERM perform først er installert, er du garantert en varmepumpe med et robust design samt pålitelig drift og lang levetid. Samtidig vil varmepumpeanlegget kreve minimalt vedlikehold og tilsyn. Påliteligheten og kvaliteten har bakgrunn i grundige tester under ekstreme klimatiske forhold. Du kan derfor være sikker på at samspillet mellom alle komponentene i varmepumpesystemet fungerer problemfritt.

250.000 installerte Vaillant varmepumper på verdensplan taler sitt tydelige språk.

Les mer om geoTHERM perform her og bli klokere på fremtidens varmeløsninger.