Panasonic Heating & Cooling Solutions CR-serie utvides med nye mellom- og lavtemperatur 4 HP CO?-kondenseringsaggregat. Med de nye enhetene kan Panasonic levere kondenseringsaggregater med en kjølekapasitet fra 2 kW til 16 kW.

Kondenseringsenhetene er utstyrt med bærekraftige varmegjenvinningsmuligheter og bruker samtidig det naturlige kjølemiddelet CO?, som har en GWP på 1 og en ODP på ??0. Fra et miljøperspektiv er det et av de mest attraktive kjølemidlene på markedet, da det verken er giftig eller brannfarlig. Ved lekkasje vil kun naturlige stoffer slippes ut i atmosfæren.

Aggregatene egner seg derfor spesielt godt til blant annet kjøleskap, kjølerom og frysere i for eksempel dagligvarehandel, nærbutikker og bensinstasjoner, lagerlokaler og på hoteller samt i helsesektoren, i farmasøytiske laboratorier og i matproduksjonsindustrien.

Ingen støyplager fra kjølekompressoren

Panasonic har over 15 års erfaring med produksjon av kjøleløsninger, og har gjennom årene utviklet en streng kvalitetskontroll for å sikre enhetene mot nedetid.

Enhetene er blant annet utstyrt med en totrinns rotasjonskompressor designet for å tåle ekstreme forhold uten at det går på bekostning av effektivitet eller drift. Kompressoren kan også kjøre på et lavt støynivå helt ned til 33 dB (A), noe som gjør Panasonics kjøleløsninger spesielt ideelle for for eksempel presentasjon av mat som skal oppbevares kjølt eller frosset i områder hvor kundene oppholder seg.

Samtidig har Panasonic forbedret enhetene slik at de kan holde driften i gang selv ved utetemperaturer helt ned til -20 grader.

Fleksibel installasjon

Panasonics kondenseringsenheter er laget i et lett og kompakt design. De har en rørlengde på opptil 50 meter, noe som gjør installasjonen enkel og fleksibel. De er også utstyrt med en multi-fordampertilkobling, en 7 liters intern beholder og enkel kanalinstallasjon takket være et viftedesign med et statisk trykk på 50 Pa.

Enhetene har også en intern forbindelse til damptrykket, som lar trykket ligge inne i selve enheten eller ganske enkelt forlenge røret utenfor enheten. Den nye modellen kommer også med både sugefilter og filtertørker for å forenkle installasjonen og sikre riktig drift.

Systemene er kompatible med de mest relevante styringsløsningene på markedet (RS485 Modbus) og er også tilgjengelige via Panasonics designprogramvare.

Les mer, her!