Fra før er Qviller særlig kjent for Samsung-varmepumper, både luft til luft- og luft til vann-produkter i ulike størrelser. 

-Vi ønsker å ha et komplett program overfor forbrukere for å ruste oss opp til utskifting av oljekjeler, forteller Frydenlund i en pressemelding. Da er det viktig også å tilby væske til vann-løsninger. Derfor har Qviller lett etter produkter, og de har underveis vurdert flere leverandører.

- Waterkotte har holdt på i over 30 år, og er markedsledende i Tyskland. På fabrikken ser du at de lager kjempesolide, gode produkter; rørene er tykkere enn du ser hos andre, og håndverket er utrolig grundig, forteller Frydenlund.

Fra 4kW og oppover

Waterkotte-produktene spenner fra mindre varmepumper for husholdninger til større industrielle maskiner. De omfatter både luft til vann og væske til vann, og finnes i ytelser fra 4 kW og oppover til 50 kW.

- I prinsippet kommer vi til å tilby hele deres produktspekter. Produktene utfyller våre Samsung-maskiner også innen luft til vann-segmentet. Blant annet har Waterkotte produkter som kan levere vann opp i 65 °C, opplyser Frydenlund.

Brukervennlig og praktisk

Waterkotte leverer moderne programvare med brukervennlige grensesnitt til. 

- De lager veldig gjennomtenkte produkter. For eksempel kan varmepumpekabinettet demonteres til tre deler. Disse kan du pakke ut og sette sammen på veldig kort tid, og du slipper å slite med å få svære, tunge ting inn i huset og ofte ned i kjelleren din, poengterer Frydenlund. 

Lite støy fra luft til vann-varmepumpene er siste punkt på Waterkotte-skrytelista. 

- Dette er produkter for folk som er opptatt av kvalitet. De koster litt mer, men det får du igjen, mener Frydenlund.