Dette melder Friganor AS.

Det er ikke bare designet som er nytt med den nye generasjonen luft/vann-varmepumper fra Daikin. Den nye modellen har fått et integrert magnetittfilter, det er derfor ikke lenger behov for et eksternt magnetittfilter. Ny integrert display med høyoppløselig fargeskjerm og helt nytt menyoppsett. Det gjør at oppstarten av maskinen er gjort på bare ni trinn. Har du gjennomført en lik oppstart tidligere, kan du enkelt laste inn innstillingene med SD-kort eller USB-pinne. Oversiktsbildet på displayet viser tydelig vanntemperaturer, trykk og utetemperaturer. Om man fortsatt skulle være i tvil, er Altherma 3 utstyrt med et Daikin-Eye. Dette intuitive øye viser i sanntid statusen til systemet. Ved blått lys er alt perfekt, ved rød lys er det et problem.

Med slagordet "Always in control, no matter where you are", har Daikin lansert en ny online controller. Løsningen gir deg mulighet til å styre varmepumpen med laptop, iPad eller smarttelefon via internett. Itillegg til wifistyring kan Altherma 3 leveres for smarthusstyring. Maskinen er test opp mot flere systemer: Somfy, Delta Dore og Fifthplay.

Den nye serien luft/vann-varmepumper kommer som både gulv- og veggmodell. Begge modellene kan leveres med kjøling og 2-sone. Daikins 2-sone-funksjon gir deg muligheten til å automatisk regulere to ulike temperaturer fra samme innedel. Veggmodellen har ikke innebygd tank, noe som gjør at den kan kombineres med eksisterende dobbelmantelet bereder. Begge modellene kommer i 4, 6 og 8 kW (Nom.) og en COP på opptil 5.1.