Dette melder Hurtigruten Norge.

 Vi er stolte over å motta denne prisen for vårt arbeid for å redusere vår miljøpåvirkning og bidra til en mer bærekraftig reiselivsnæring. Vi tror på å handle lokalt for å bidra til en mer bærekraftig matkultur, og over 80 % av maten som serveres om bord er lokal, sier administrerende direktør Hedda Felin.

HSMAI Norway er den norske grenen av Hospitality Sales & Marketing Association International, en verdensomspennende organisasjon for salgs- og markedsføringsledere, som representerer alle deler av reiselivsbransjen.

HSMAI prisutdeling Foto Hurtigruten Norge.jpgHurtigruten Norge mottok tirsdag 10. januar HSMAI Norges Bærekraftpris. Foto: Hurtigruten Norge

Hurtigruten Norge, som har 130-årsjubileum i 2023, gjennomfører for tiden en av Europas største miljøoppgraderinger av sine skip for å kutte utslipp av CO2 og NOX, og har startet prosjektet Sea Zero for å utvikle nullutslippsskip spesielt tilpasset norskekysten. Selskapets matkonsept, Norways Coastal Kitchen, legger vekt på å gi gjestene unike matopplevelser gjennom bruk av lokale råvarer fra hele norskekysten.

– Vi skal til null utslipp samtidig som vi reduserer vårt fotavtrykk fra alle deler av virksomheten vår, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.
– Vi skal til null utslipp samtidig som vi reduserer vårt fotavtrykk fra alle deler av virksomheten vår, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

– Det kan være vanskelig å prioritere bærekraft i økonomisk urolige tider, og det var en krevende beslutning å bruke 1 milliard kroner på grønne skipsoppgraderinger, samtidig som vi sto midt i en pandemi og veldig få gjester kunne reise, sier Felin. - Men vi føler et ansvar for å ta vare på kysten vår, og er overbeviste om at det eneste lønnsomme på sikt er å satse på bærekraft. Derfor fortsetter vi jobben, og skal til null utslipp samtidig som vi reduserer vårt fotavtrykk fra alle deler av virksomheten vår, sier Felin.

I sin begrunnelse for bærekraftprisen sa juryen blant annet at "Vi gleder oss til å se hvordan denne hjørnesteinen i norsk reiseliv fortsetter deres bærekraftige reise".

Hurtigruten Group er også finalist for HSMAI's europeiske Bærekraftpris, som deles ut neste uke i London.