Dette melder Panasonic i en pressemelding.

DTI gjennomfører jevnlig tester av ulike tekniske produkter. Hensikten er å gi objektive og faktabaserte råd til forbrukere i Danmark og Norden. Den første uavhengige testen av Panasonics oppdaterte Flagship varmepumpe (HZ12RKE) er nå gjennomført. Resultatet viser at pumpen oppnår en SCOP-verdi på 5,35, noe som betyr at pumpen er en av de mest energieffektive på markedet.

Flagship-pumpen er en av de mest energieffektive på det nordiske markedet. 

- Modellen er en av våre mestselgende pumper, og er et meget godt valg for mange husstander i Norge og Norden. I tillegg til høy kapasitet har den også et veldig lavt støynivå, og leverer høy komfort og god luftkvalitet, sier Thor Harald Normann-Hellum, norgessjef for Panasonic Heating & Cooling.

Anerkjent testliste og grønn A

Toppmodell Heatcharge ligger på toppen av DTIs liste over alle testede luft til luft-varmepumper med en SCOP-verdi på 5,4. Panasonic Flagship (HZ12RKE) plasserer seg nå rett under denne på listen som en av de mest energieffektive pumpene. SCOP-verdien angir hvor mye varmeenergi varmepumpen leverer sammenlignet med den energien varmepumpen bruker i løpet av et helt år. Den gir også grunnlag for energimerkingen, og både Flagship og Heatcharge er merket med A+++.

Når varmepumper testes gjøres det i temperaturer ned til -10 grader. Panasonic Flagship (HZ12RKE) kan dermed beviselig levere full effekt og varme opp et helt hus ned til denne temperaturen. Pumpen testes også ned til -35 grader, noe som betyr at den varmer opp huset også når det er ekstremt kaldt, i følge Panasonic.