Dette melder Friganor.

VRV-i er designet for å tilfredsstille selv de strengeste krav til fasadeendring, lydkrav og plassbehov. Dette gjør systemet særdeles godt egnet for installasjon i bynære strøk. Systemet kan skjules på selv den lekreste fasade, da det kun er behov for en rist til luftinntak og avkast på utsiden av bygget. Kompressorenheten for innendørs plassering er stillegående og tar ikke opp mer plass enn en oppvaskmaskin. Varmeveksleren/vifteenheten kan enkelt monteres i den skjulte himlingen.

Friganor vet at det i dag er mange bygg som har utfordringer med sitt inneklima. Grunnen til dette kan være sammensatt, men Friganor er overbevist om at det i mange tilfeller skyldes begrensninger som er satt på endring av byggets fasade. Et "usynlig" anlegg med Daikin VRV-i er dermed en kjærkommen løsning.

Hver innedel har uavhengig temperaturkontroll. Systemet er også utstyrt med Daikin sin unike variable kuldemedietemperaturregulering, VRT. Med VRT tilpasser varmepumpen fordampnings- og kondenseringstemperaturen automatisk etter de faktiske driftsforholdene. På denne måten sikres man mot uønsket trekk, samtidig som energiforbruket reduseres.

Enkel installasjon

Den delte systemløsningen reduserer plassbehovet og vekten til enkeltkomponentene. Nødvendig mottrykk kan enkelt tilpasses til varierende kanallengder. Dette gjøres med inverteren i varmeveksleren. På denne måten kan systemet enkelt tilpasses byggets fysiske begrensninger og behov.