Dette melder Daikin.

En av teknologiene som Daikin har utviklet er den unike Flash Streameren. Ved å bestråle luften internt i varmepumpen med høyhastighetselektroner, brytes blant annet allergener, pollen, virus og lukt ned og uskadeliggjøres.

Test utført av Daikin med Flash Streamer i luftrenser

I 2009 utførte Daikin tester ved National Institute of Hygiene and Epidemiology i Hanoi, Vietnam på effekten Flash Streameren hadde på H5N1 viruset (fugleinfluensa). Disse testene viste at 97% av viruset var brutt ned og uskadeliggjort etter 1 time, 99.8% etter 2 timer og 100% etter 3 timer. Det er viktig å påpeke at Daikin ikke selger medisinsk utstyr og at dette eksempelet ikke direkte kan videreføres til andre virus eller omgivelser. Daikin Flash Streamer kan altså ikke benyttes som erstatning for medisinsk behandling, men man behøver neppe noen legetittel for å forstå hva denne teknologien kan gjøre for inneklimaet og dermed helsen.

Daikin Flash Streamer - nå i nordiske varmepumper

Den velprøvde Flash Streamer teknologien fra Daikins frittstående luftrensere ble i 2012 kombinert med verdens første varmepumpe med kuldemediet R32, nemlig Daikin Ururu Sarara. Nå er disse innovative løsningene kombinert i lanseringen av nye Daikin Synergi R32. I denne nordiske serien med luft/luft varmepumper får man nå innebygget luftrenser og et miljøvennlig, fremtidsrettet kuldemedium. I våre øyne er nye Daikin Synergi en av markedets mest komplette inneklimaløsninger.

Daikin Flash Streamer finnes i følgende modeller:

  • Synergi R32
  • FTXM til multi (system hvor man kan ha inntil 5 innedeler på 1 utedel)
  • Ururu Sarara R32