Via en nettverkskabel blir varmepumpen automatisk koblet opp mot en sentral server.Via www.nibeuplink.com logger man seg på og får tilgang til samme informasjon og styring som den som vises i varmepumpens eget display. Skulle en feil oppstå, sendes en varsling via e-post slik at mankan handle raskt. I tillegg holder NIBE Uplink orden på hvilken software som passer tilvarmepumpen, og tilgjengeliggjør siste versjon for nedlasting og oppgradering, melder ABK.

- NIBE Uplink er et konsept vi ser kommer til å revolusjonere arbeidet for mangedriftsansvarlige, sier Kent Willén, salgssjef for NIBE i Norge. - Man kan si at vi plasserer en kopi av varmepumpens styreenhet ute på nettet.

Lignende løsninger har eksistert tidligere, men de har vært kompliserte og krevd en hel del av brukeren. Med NIBE Uplink er det bokstavelig talt bare å koble en nettverkskabel inn ivarmepumpen, og deretter logge seg på.

Hundrevis av varmepumper tilgjengelige fra hvor enn du måtte befinne deg

Driftsansvarlige eller installatører kan få direkte kontroll over et hundretalls varmepumper fra siniPad eller datamaskin. En installatør og en driftsansvarlig kan eksempelvis sitte på hvert sitt hold, se samme maskin og diskutere ulike løsninger. Uplink passer også perfekt for de som eiersin egen varmepumpe og ønsker økt kontroll og oversikt.

Parallellkoblede varmepumper vises som én enhet, og klikker man seg videre inn, går det an å velge hvilken som helst av varmepumpene man vil se nærmere på. På hver enkelt varmepumpesside finnes de samme ikonene og styringsmulighetene man er vant til. For eksempel ser man når kompressoren er i gang og hvilke temperaturer som måles.

Uplink er tilgjengelig for NIBEs nye og mest populære varmepumper, innemoduler og styreenheter. Standardversjonen av NIBE Uplink er gratis. En premiumkonto på NIBE Uplink girytterligere funksjoner og bedre logging.