Dette sier Peter Kildal, direktør for Caverion Esco (energieffektiviseringsdelen av Caverion Norge) i en kommentar til pressemeldingen fra SINTEF Byggforsk som sier at energisparekontrakter ikke er lønnsomme på sikt.

- Næringsbygg har mye mer teknikk og vil dermed ha flere tiltak innenfor dette området, sier Kildal. 

- At energisparekontrakter ikke er lønnsomme på sikt stemmer rett og slett ikke for næringsbygg og offentlige bygg. Per i dag er det gjennomført, eller er under gjennomføring, cirka 60 energispareprosjekter i norske kommuner. Generelt sett er inntektene fra besparelser større enn utgiftene kommunen har ved den nødvendige investeringen, og prosjektene er derfor lønnsomme fra dag én.

-  I et EPC-prosjekt vil alltid tiltak bli foreslått og rangert etter lønnsomhet. Dette gjelder også typiske bygningsmessige tiltak, som ofte havner lavere på denne rangeringen. Hvilke tiltak som ønskes gjennomført, er det derimot kunden som bestemmer. Kunden kan prioritere vedlikeholdsprosjekter etter eget ønske. I EPC-prosjektet i Skien kommune byttet vi mange vinduer, og vi installerte også et ventilasjonsanlegg i en barnehage som ikke hadde det fra før, nettopp for å forbedre inneklimaet.

- SINTEFs funn er sikkert riktige ut fra borettslagets forutsetninger og krav, men for en kommune eller en privat byggeier med porteføljer av bygg, viser Enovas studier at EPC er en mer lønnsom kontraktsform for byggeier enn alternative gjennomføringsmodeller for å redusere energikostnadene, sier Peter Kildal.