- Jeg er godt fornøyd med at Oppland er den første fylkeskommunen som gjør dette. I det store framtidsbildet er det miljøvennlig å bruke mindre energi, blant annet for å bedre klimaregnskapet, men også for at elektrisk strøm er ren energi som bør brukes til andre ting enn oppvarming av bygg. Jeg er stolt av at fylkeskommunen tar et slikt miljøansvar, også i form av vannbåren varme og biovarme. Sist, men ikke minst, er det betydelige summer å spare til andre viktige formål vi har ansvaret for, som regional utvikling og videregående opplæring. Dette er en gladsak, attpåtil med garantier, sier fylkesordfører Gro Lundby.

Nedbetalt på 6 år

Det blir fortsatt lys i fylkeskommunens bygninger, lover Morten Erik Hoff ifølge oppland.no. Men det skal koste mindre. Med den inngåtte energisparekontrakten skal energi-kostnadene reduseres med en tredjedel.

Eiendomsavdelingen i fylkeskommunen har gjennomført en offentlig anbudskonkurranse på en energisparekontrakt (EPC). AF Energi & Miljøteknikk leverte det beste tilbudet. Garantert energibesparing er på 9 129 289  kWh årlig og redusert energikostnad 7 759 896 kroner per år ved en strømpris på 0,85/kWh. – En investering på 40,5 millioner kroner forventes å være nedbetalt etter vel 6 år, sier Morten Erik Hoff ifølge oppland.no.

 

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 28/2013. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!