Dette skriver Skien kommune på sine nettsider. 

Det er 80 vinduer og 8 ytterdører, som er skiftet.  Dette er et energieffektiviseringstiltak som vil spare kommunen for strømkostnader og føre til bedre inneklima. De nye vinduene har en lavere u-verdi som gjør at de isolerer bedre slik at vi får redusert varmetapet. 
 
Vinduene har aluminiumsbeslag, solavskjerming og en sikret åpningsmekanisme. De nye dørene har mer glass, noe som gir mer lys inn i bygget. Det er montert kortleser på dørene og albuebrytere og lave terskler ved dører som ivaretar universell utforming.  

- Vi setter pris på oppgraderingen

- Det er godt å se at kommunen investerer og oppgraderer skolebygg. Det gir stolthet til ansatte og elever. Vi setter pris på oppgraderingen. Det er lettere å ta vare på noe som er bra og ser ryddig ut, sier rektor Erik Johnsen, ifølge Skien.kommune.no. https://www.skien.kommune.no
 
Arbeidet startet i januar i år og er så og si ferdig. Det er utført med full drift på skolen. Det har gått veldig fint takket være god kommunikasjon og arbeidsplaner. 

Kostnadene er ca. 1,5 millioner kroner eks mva. og er finansiert med investeringsmidler.
 
- I fjor sommer byttet vi tak på skolen. Det var en jobb til ca. 3,8 millioner kroner eks mva. Vi fjernet og sanerte asbest som lå på det gamle taket, og la på nytt undertak og stålplater som ser ut som takstein, sier Trond Øyvind Åmås, driftsansvarlig vedlikehold, FDV Eiendom.