- Satsingen inneholder mye kompetanseheving, og ikke minst er kommunenes vaktmesterkorps nøkkelpersoner for å lykkes, sier klimapådriver i de tre hadelandskommunene Kristin Molstad.

- Vaktmestrene er viktige blant annet fordi det er de som må være med på befaring og gi informasjon til entreprenøren. Det kan være at de har oppdaget feil på tekniske anlegg eller har tanker om enøktiltak som kan være gunstige for entreprenøren å få informasjon om, sier Molstad.

EPC-prosjektet går over tre faser. Den første er en befarings- og analysefase. - Da er vaktmestrene nøkkelpersoner i forhold til å gi informasjon, sier Molstad.

I fase to som vil vare i et til et og et halvt år, skal alle tiltakene gjennomføres av entreprenør. 

- Da vil vaktmestrene få opplæring i bruken av det tekniske utstyret. Vi har planer om å investere i et toppsystem. Der vil det være kontinuerlig opplæring av vaktmestrene, noe som også vil være i entreprenørens interesse. I tillegg vil det bli arrangert kurs og fagforum for eiendom- og driftspersonell i kommunene, sier Molstad.

- Vi ser veldig positivt på å bli involvert i EPC-prosjektet, sier Terje Kvello som koordinerer vaktmestertjenesten i Jevnaker kommune.- Vi har begynt med befaringene, og er nå ferdige med 2 av 16 bygg, og skal jobbe fortløpende med et meget interessant prosjekt.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet  finner i EnergiRapporten nr. 2/2014. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!