- Installasjonen av lysrørene med den nye teknologien vil gi oss en besparelse på 300 000 kWh hvert år. Det betyr ikke bare at vi sparer penger, her ligger også en miljøgevinst og ikke minst så slipper en irritasjonen med blinkende lys og også å bytte lysrørene ut så ofte, sier Nilsen i følge Helgeland Arbeiderblad. Han bruker rundt 400 000 kroner på å gå over fra ordinære lysstoffrør til LED-lysrør.

I tillegg til innkjøp av de nye rørene, trengs også en oppgradering av armaturene for å få best mulig effektbesparelse med LED-lysene. – Jeg tror muligens en stor engangsinvestering skremmer noen fra å gjøre dette, men regnestykket er enkelt. Dette tjener jeg inn i løpet av halvannet år, sier Nilsen, som synes det er mer enn hyggelig å kunne montere LED-lysrør utviklet av Rana-bedriften Getel i butikken sin.

- Jeg er opptatt av å promotere lokalproduserte varer enten det dreier seg om matvarer eller lysrør, sier han, i følge Helgeland Arbeiderblad.

Dersom bedriften har tjent inn investeringen på 400 000 kroner i løpet av halvannet år, vil det si at de sparer i underkant av 270 000 kroner i året. I løpet av de ni årene lysrørene er beregnet å vare vil besparelsen være 2,4 millioner kroner.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 4/2014, som utgis torsdag 30. januar.  Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!