ELKO SmartDim puck Multiwire er ment for dimming av LED, ohmske-, induktive-, eller kapasitive laster. Dimmeren er 1-polet og du kan velge om du ønsker å drifte den med én eller to faser. Såkalt «multi wire»-teknologi gir deg større fleksibilitet og gjør at du også kan dimme laster helt ned til «0» Watt når begge fasene er tilkoblet.

Intuitiv og praktisk styring

ELKO SmartDim puck Multiwire kommer med to impulsinnganger som kan konfigureres til lokal styring: av/på og dimming (kort eller langt trykk), og styring av egendefinerte lysgrupper - altså en samling av flere lyskilder i en gruppe. 

Dimmeren er designet for å være enkel å bruke, men tilbyr også innovative, avanserte funksjoner som gruppestyring, stemningsinnstillinger og smart app-integrasjon:

– Den fleksible tilkoblingen og flere innovative funksjoner gjør dette til et enkelt valg, mener produktsjef Christoffer Borgersen Strand ifølge en pressemelding fra ELKO.  – Med et enkelt trykk kan du nå skape den perfekte atmosfæren. De to impulsinngangene på pucken kan konfigureres til lokal styring, dimming, styring av egendefinerte lysgrupper eller stemninger.

– Du kan dimme og styre flere lyskilder samtidig med praktisk gruppestyring. Du samler dine favorittlys i en gruppe og justerer lysstyrken for hele gruppen med ett enkelt trykk. 

– Du kan også styre med stemninger ved å aktivere fire unike stemningsinnstillinger med ett trykk: kort eller langt. Oppsett av stemninger gjør du enkelt i ELKO Smart appen, sier han. 

Enkel smart app-integrasjon

Det nye tilskuddet til ELKO Smart-porteføljen benytter seg av Zigbee-kommunikasjon og går naturligvis inn i ELKO Smart og andre systemer som har integrert produktet.  ELKO Smart-appen gir deg full kontroll over lysene dine fra hvor som helst, slik at du kan tilpasse innstillingene etter dine behov. 

Dimmeren håndterer de fleste lamper på markedet, og skal være et trygt valg for å unngå flimring:

– Dimmeren er universell. Det betyr at du kan styre de fleste typer lyskilder med presisjon, inkludert LED, ohmske, induktive og kapasitive laster. Men det vil alltid være lamper av noe lavere kvalitet som kan være vanskelig å dimme, sier Borgersen Strand.

Fleksibel tilkobling og innovative funksjoner 

– Mikromoduler – det vi kaller pucker – forenkler jobben til elektrikeren. Dette er noe ELKO slett ikke er alene med å ha. Men det vi er unike på, er å legge så mye funksjonalitet inn på samme dimmer, mener Borgersen Strand.

Ved å velge mellom 1- eller 2-fase drift kan elektrikeren være trygg på at det er korrekt produkt for rehabilitering eller nybygg.

– Noen ganger er det rett og slett ikke mulig å trekke en kabel fra bryteren til punktet du ønsker å styre. Da er det veldig praktisk med trådløs kommunikasjon mellom bryter på veggen og dimmer i lampen/takboksen. 

– Jeg føler meg trygg på at ELKO SmartDim puck Multiwire (eventuelt bare dimmeren) vil bli en favoritt både hos brukeren, som skal betjene lyset, og elektrikeren, som skal installere dimmeren, avslutter Christoffer Borgersen Strand.