For byen vil det bety opp mot 70 prosent energibesparelse, og ikke minst en investering i fremtidens digitale og smartere Bergen, melder Philips Lighting i en pressemelding.

12 000 gatelys skal skiftes i løpet av de kommende årene, og med det skybaserte lysstyringssystemet Philips CityTouch, får Bergen etablert et fremtidssikret nettverk. Den smarte infrastrukturen for belysning gjør at Bergen i fremtiden også kan koble andre ting på gatebelysningen; det er for eksempel mulig å koble til sensorer for måling av luftforurensning og trafikk.

Også i Sør-Rogaland har de investert, og skal de neste årene installere 18 000 intelligente gatelys fra Philips Lighting.

- Vi opplever stor etterspørsel fra kommunene nå. Mange byer har en gatebelysning som er 30 år gammel, og det er mulig å oppnå opptil 70 prosent energibesparelse, økt sikkerhet og redusert vedlikeholdsarbeid med LED-teknologi og connected lighting, sier Bjørn Rune Steinsland, Sales Manager utendørs, Philips Lighting Norway.

Fremtidssikret belysning

Monteringen av de 12 000 nye gatelysene starter i 2018. Etter planen skal prosjektet avsluttes i slutten av 2019, og da vil man kunne finne de 12 000 gatelysene i styringssystemet, hvor det vil være mulig å fjernstyre og overvåke gatebelysningen. Med dette reduserer man vedlikeholdskostnadene, samt at det blir mulig å justere lysstyrken ved behov, direkte fra en pc.