- Dette er veldig hyggelige nyheter for innbyggerne i Lillehammer og Fredrikstad. Det blir spennende å se hvor ivrige de er på å få skiftet ildsted nå som kommunen bidrar økonomisk. Det hadde vært veldig gøy om innbyggerne i disse kommunene fulgte i innbyggerne i Bergens fotspor, sier styreleder i Norsk Varme, Merethe S. Halvorsrød. Hun refererer til da Bergen kommune lanserte sin panteordning tidligere i år. Kvoten ble fylt opp på bare én time.

Fra 1. november innfører Fredrikstad kommune en panteordning for å fortgang i utskiftningen av gamle ikke rentbrennende ildsteder. Det er satt av 1 000 000 kroner til å finansiere ordningen. Tilskudd utbetales frem til millionen er brukt opp. Pantebeløpet er satt til 3 000 kroner.

Lillehammer kommune har også innført en mini-panteordning. Kommunen gir inntil 3 000 kroner i tilskudd til de 35 første husstandene innenfor byplanens område, som søker og bytter til en rentrennende ovn. Fristen for registrering av ferdig montert ovn er 30. november 2016.