Produktene er designet av industridesigner Katinka von der Lippe og kombinerer det beste av norsk håndverk med moderne design og bærekraftig teknologi, noe som sikrer ideell varmeøkonomi og minimalt med utslipp. Teknologien har fått navnet Zensoric, melder Jøtul. 

Den nye serien er resultatet av et intensivt forsknings- og utviklingsprosjekt som speiler Jøtul AS sine forpliktelser til høy kvalitet, innovasjon og bærekraftige varmeløsninger. Med et estetisk vakkert utseende og imponerende effektivitet, er disse vedovnene designet for å passe inn i ethvert hjem og skape hygge samtidig som det oppfyller strenge miljøkrav, ifølge Jøtul.

Rene Christensen, konserndirektør Salg & Marketing, hos Jøtul AS. Foto: Jøtul
Rene Christensen, konserndirektør Salg & Marketing, hos Jøtul AS. Foto: Jøtul

- Med denne nye serien har vi klart å forene vår lange arv og håndverk med bærekraftig teknologi og moderne estetikk, sier Rene Christensen, konserndirektør Salg & Marketing, hos Jøtul AS. 

- Vi er stolte over å kunne tilby våre kunder unike ovner som ikke bare lever opp til deres forventninger om kvalitet og design, men som også bidrar til å redusere klimapåvirkningen. Den nye elektroniske vedovnen heter Jøtul F 170, ikke helt tilfeldig i et år der Jøtul fyller 170 år. Ovnen har en liten, oppladbar elektrisk motor som sørger for korrekt luftmengde, takket være avansert sensorteknologi. Sensorene sitter i døren, og et diskret lys ved gulvet indikerer når det er på tide å legge inn ny ved. Vedovnen eliminerer et annet kjent problem, nemlig sot på glassene, sier han.

De nye produktene er nå klare for salg og vil snart bli tilgjengelige på nettsider og gjennom virksomhetens nettverk av forhandlere i hele landet.

Serien kommer i tre forskjellige høyder. Foto: Jøtul