Samtidig har Hent AS signert en kontrakt med Moelven Limtre AS. Bedriften i Moelv blir total-underentreprenør og skal levere limtre, kerto- og massivtrekonstruksjoner i tårnbygg og svømmehall i prosjektet.

Utviklingssamarbeid

- Prosjektet et resultat av et utviklingssamarbeid mellom AB Invest AS som byggherre, Hent AS som prosjektutvikler og totalentreprenør, Voll Arkitekter AS og Moelven Limtre AS, sier markeds- og utviklingsdirektør Knut Alstad i Hent AS.

- Tradisjonsrikt materiale i en høyteknologisk kontekst er vel stikkord her. Dette er et prosjekt vi alle kommer til å bli stolte av – og som vi er svært fornøyde med å ha utviklet, sier han.

Total høyde på 80 meter

Mjøstårnet som har et totalt omfang på om lag 15 000 kvm, strekker seg over 18 etasjer og inneholder blant annet leiligheter, hotell, kontorer, restaurant og tilhørende fellesarealer. Total høyde er på over 80 meter. Kontraktssumen for Hent AS er verdt om lag NOK 500 millioner eks. mva. For Moelven Limtre er kontrakten med Hent AS verdt NOK47 millioner eks. mva.

Et svar på det-grønne skiftet

Hovedkonstruksjonen er basert på limtre med dekkeelementer bestående av en kombinasjon av limtre og kerto, og fasader som elementer i tre. 

- Dette er et svar på det “grønne skiftet” og et bevis på at tre er et materiale som kan utfordre tradisjonelle løsninger også i høyden, samt muliggjøre klimariktig bygging bare man tenker offensivt nok, sier byggherre Arthur Buchardt.

Direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre forklarer at Mjøstårnet vil bestå av limtre i søyler, bjelker og diagonaler og massivtre i heise- og trappesjakter. 

- Det høyeste bygget, det vi kaller Mjøstårnet, vil ellers få trebaserte dekkeelementer i de nederste 10 etasjene i form av Moelvens Trä8-elementer. Moelven Limtre leverer og monterer  alle trekonstruksjonene. Montasje pågår fra september 2017 til april 2018. Sweco AS på Lillehammer utfører prosjekteringen av konstruksjonen for Moelven Limtre. Ringsaker Takelementer AS setter sammen treelementene for Moelven Limtre AS, sier Abrahamsen.