Prosjektet har fått navnet Fenderen og får en unik beliggenhet ved vannkanten i hjertet av Solheimsviken i Bergen. Bygget blir i massivtre og får tre etasjer pluss kjeller på totalt cirka 7.800 m2 og får en energimiks av solceller, elektrisitet, fjernvarme og sjøvann. Utforming og materialvalg er gjort for å sikre bærekraft i hele byggets levetid fra oppføringen til muligheten for ombygging og gjenbruk av bygningsdeler ved rivning. Bygget skal klassifiseres etter standarden BREEAM Outstanding (Paris Proof).

- Vi setter stor pris på å få fortsette det gode samarbeidet med GC Rieber Eiendom fra byggingen av hotell Viken Brygge (Moxy Bergen) som blir nærmeste nabo. Prosjektet har svært høye miljøambisjoner, og det er jo noe vi liker ekstra godt å bygge. Vi takker så mye for oppdraget, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen ifølge en pressemelding fra Veidekke.

- Fenderen er det tredje massivtrebygget til GC Rieber Eiendom og bygges i innovasjons­distriktet i Solheimsviken. Vi ser det som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å samle aktører fra akademia, tjenesteleverandører, næringsklynger, offentlig forvaltning og oppstartsbedrifter, og skape gode arbeidsvilkår og møteplasser for de ansatte, sier administrerende direktør Tor Instanes i CG Rieber Eiendom.  

Igangsetting av bygg- og grunnarbeidene er planlagt i overgangen mellom mai og juni med ferdigstillelse i mars 2026. Les mer om prosjektet her.