Dette melder Catena i en pressemelding. I tillegg måtte egne takbraketter i syrefast stål spesiallages i to størrelser, slik at armaturene kom i plan med betongprofilene i taket. Disse ble designet og levert av Catena. Selve jobben med utskiftning ble utført i løpet av høst/vinter 2013.

- Catena U-Boat ble i hovedsak valgt på grunn av kombinasjonen av robust utførelse (vanntett/støvtett), gunstig pris og et behagelig lys, mye til felles med lysrør, sier daglig leder Inge Saltvoll i Catena AS.

Liten blending

- Ulikt mange LED-armaturer gir de svært liten blending, noe som skyldes at LED-modulene er dekket med en skjerm i opalisert acryl, sier Saltvoll.

Det ble valgt en fargetemperatur på 6 000 K, dette gir et rent hvitt og effektivt lys som passer til hvite de nymalte veggene i parkeringshuset.

- LED som teknologi passer svært bra i parkeringshus, det er jevn og relativt lav temperatur uten direkte sollys, noe som er gunstig både for levetid og lystilbakegang i armaturene, sier Saltvoll. – LED har i tillegg meget god gjengivelse av farger (høy CRI), noe som er viktig ved eventuell bruk av overvåkingskamera.

Parkeringshuset består av 9 etasjer, og det er byttet til nærmere 330 U-Boat LED-armaturer, noe som gjør utskiftningen til en av de største i Oslo når det gjelder parkeringshus og LED-belysning.