Vestkanten Storsenter er lokalisert i Loddefjord like ved Bergen, og er et bydelssenter og kanskje størst i landet innen kombinasjonen handel og opplevelse. Blant tilbudene finnes badeland, ishall, curling, kultursal, bowling og bibliotek.

- Driftsteamet representerer en meget velfungerende driftsorganisasjon med høy kompetanse innenfor teknisk byggforvaltning og drift. Dette har bidratt til at driften av bygningsmassen, utearealer og tekniske anlegg holder en høy kvalitet, sett i forhold til et konkurransedyktig nivå på felleskostnadene, skriver juryen i begrunnelsen til prisen “Årets Driftsteam” .-  Bygningsmassen inneholder spesielt krevende tekniske anlegg, siden de betjener både ishall og badeland i tillegg til selve kjøpesenteret.

Juryen fremhevet videre at teamet viser gode evner til nytenking og innovasjon som forbedrer hverdagen gjennom effektivisering av driften.  “Klart senter ”er et godt eksempel, tilrettelegging for enklere betjening av automasjonsanleggene et annet. Teamet engasjerer seg også godt i lokalmiljøet og spiller på lag med lokale idrettslag og har en bevisst strategi for å engasjere lokale ungdommer.

Det er NCSC Norge, EvoTek AS og leverandører i kjøpesenterbransjen som hedrer det positive bidraget et godt driftsteam gjør for verdiskapning og trivsel i et kjøpesenter.

- Vi er veldig stolte og glade for prisene. Det er mange flinke folk her på huset, og dette er jo en bekreftelse på at det vi gjør er riktig. Kunden avgjør hvor bra det er her, men vi har mer folk på huset og større omsetning enn noen gang, så det henger vel sammen, sier Rolf Tvedte, direktør i Vestkanten Storsenter til vest24.no.

- Vi blir endelig lagt merke til, fordi vi er annerledes. De som bygger ut i dag, har skjønt at de må samle tilbudene folk ønsker seg på et sted. Det våget vi å gjøre for lenge siden og det får vi anerkjennelse for nå, sier Tvedte.

Foregangseksempel innen egen kjede

Juryen la også vekt på at temaet er et foregangseksempel innenfor egen kjede og bransjen for øvrig. Teamet benyttes som ressurspersoner innen en rekke fagområder og deler sin kunnskap internt og eksternt.

For å være kvalifisert til prisen, må teamet være ansvarlig for driften i et norsk kjøpesenter. Teamet kan bestå av én eller flere personer. Teamet kan ikke vinne prisen mer enn én gang. Team som tidligere har vunnet prisen, men som har skiftet ut store deler av driftspersonellet kan delta. Amfi Madla, Vestkanten Storsenter og Liertoppen Senter konkurrerte i år om tittelen  “Årets Driftsteam 2014”.