Driftsteamet ved Gulskogen Senter består av vaktmester Sølve Lislelid, vaktmester Stian Strand og driftssjef Håvard Kristensen.

De andre nominerte til  “Årets Driftsteam 2013” var Amfi Sogningen og Stopp Tune. Men det var Gulskogen som trakk det lengste strået.

- Vi synes det var veldig fint å få prisen. Driftsteamet er nytt, vi har bare vært her 2-3 år. Så vi har fått til mye på veldig kort tid. Vi jobber hver dag for å gjøre det beste for senteret, sier driftssjef Håvard Kristensen ved Gulskogen Senter.

Sparte 600 000 kWh fra 2011 til 2012

Senteret bruker Energinet til å følge med på energiforbruket. - Uten å foreta større investeringer hadde vi i 2012 en nedgang i energiforbruket på 600 000 kWh i forhold til året før, sier Kristensen til Tekniske Nyheter.

- Vi har 35 målepunkter som gir oss et detaljert bilde om hvor i bygget energien brukes og hvor eventuelle avvik er, sier Kristensen.

- Vi får daglige automatiske rapporter på mail til driftspersonellet. Med timesverdier de siste syv dager for alle ventilasjon-, varme- og kjøleanlegg får vi en rask oversikt over forbruket og eventuelle feil, og hvordan anleggene driftes, sier Kristensen.

- De daglige oppdateringer gjør at vi raskt kan korrigere avvik. Vi får en oversikt over forbruket på noen minutter, sier Kristensen.

Avfallshåndteringsprosenten på Gulskogen Senter er på 71 prosent. - Denne har vi økt de siste årene, men er ikke best i klassen. Så her har vi noe å jobbe med fremover, men det skal vi få til, sier Kristensen.

Inspirasjonsfond på 200 000 kroner

Gulskogen Senter har et inspirasjonsfond på 200 000 kroner. - Her kan det søkes om et bidrag til en sak, et prosjekt, en idé eller et engasjement som man virkelig brenner for. Fondet vil være med på å inspirere barn og unge i lokalmiljøet ved å støtte deres prosjekter, sier Kristensen.

- “Årets Driftsteam 2013 ”representerer en meget velfungerende driftsorganisasjon med høy kompetanse innenfor teknisk byggforvaltning og drift. Dette har bidratt til at driften av bygningsmassen, utearealer og tekniske anlegg holder en høy kvalitet, sett i forhold til et konkurransedyktig nivå på felleskostnadene, sier juryen i sin begrunnelse.

Juryen har bestått av Roger Kongerud, OBOS Forretningsbygg AS; Frank Lunde, Årets Driftsteam 2012; Kjell Petter Småge, EvoTek AS; Espen Brodahl, Securitas AS og Øyvind Saetre, MK Illumination AS.

Juryen sier videre at vinneren er et foregangseksempel innenfor egen kjede og bransjen for øvrig. Teamet benyttes som ressurspersoner innen en rekke fagområder og deler sin kunnskap internt og eksternt.

- Årets driftsteam har god kontroll på driftens miljøbelastning. Er i dag en miljøfyrtårnsbedrift og arbeider med ISO 14001-sertifisering av driftsorganisasjonen. De ansatte har god forståelse for senterets verdidrivere og arbeider kontinuerlig for å tilfredsstille kundenes, leietagernes og gårdeiers forventninger, kan vi lese i juryens begrunnelse.

- Teamet viser gode evner til nytenking og innovasjon som forbedrer hverdagen gjennom effektivisering av driften. Teamet engasjerer seg også godt i lokalmiljøet og spiller på lag med skoler, høgskoler og andre instanser.

Prisen  “Årets Driftsteam ”blir delt ut av Nordic Council of Shopping Centers Norge. Den er den eneste foreningen i Norge for kjøpesenterbransjen, og den norske avdelingen har nærmere 350 medlemmer. Totalt har den nordiske foreningen over 1 100 medlemmer, og den har aktiviteter i alle de nordiske landene.