Dette skriver Norsk Varme i sitt siste nyhetsbrev.

I 2017 kom først Miljødirektoratet på banen med en rapport, og nå sist SINTEF. I en rapport Norsk Energi har laget sammen med forskere fra SINTEF på vegne av Miljødirektoratet pekes det på at det kan være milliarder av helsekroner å spare ved å forsere utskiftning av gamle vedovner og innføre andre tiltak. Herunder bedre fyringsteknikk, ettersyn og vedlikehold av nyere ovner samt bedret regulering av trekk med røykgassvifte.

- Vi vet at omtrent halvparten av alle norske ildsteder ikke er rentbrennende. Og at det vil ta tid å få skiftet ut disse. Panteordninger kan få fortgang i denne prosessen, skriver Norsk Varme. 

-  Nøytrale forskningsrapporter er foretrukket blant beslutningstagere, og vi håper derfor at forskningen som gjøres kan bidra til at enda flere kommuner innfører panteordninger som kan få fortgang i utskiftningen av de mange ikke rentbrennende-ildstedene. Og at forbrukerne blir klar over hvilke tiltak de selv kan gjennomføre for å senke sine utslipp knyttet til vedfyring, skriver Norsk Varme i nyhetsbrevet.