- Skal vi ha nok energi til oppgavene er energieffektivisering en avgjørende komponent, sa statssekretær i OED, Andreas Bjelland Eriksen da han redegjorde for regjeringens arbeid i et seminar under Arendalsuka. Dette skriver Nelfo på sine websider. 

 I oktober vil regjeringen legge frem sitt forslag til en nasjonal handlingsplan for energieffektivisering, og Eriksen lovet at den ville inneholde helt nye og konkrete virkemidler for energieffektivisering.

Norge henger etter EU

På scenen ble Eriksen utfordret av medlemmer fra Stortingets Energi- og Miljøkomite, Lars Haltbrekken (SV), Bård Ludvig Thorheim (Høyre) og Ola Elvestuen (Venstre), og det ble en opphetet debatt om Norges manglende implementering av EUs lovverk for energieffektivisering. Panelet var imidlertid enige i at Norge trenger en styrket og mer strukturert satsing på energieffektivisering, ifølge Nelfo.

Høye forventninger til regjeringen

Seminarets fagpanel, bestående av Tore Strandskog (Nelfo), Nina Hansen (JM Hansen), Truls Gulowsen (Naturvernforbundet) og Geir Ove Kulseth (EL og IT Forbundet) utrykte tydelige forventninger til den kommende handlingsplanen. Panelet var også enige om at det er viktig å adressere markedsbarrierer gjennom strengere regulatoriske krav til energieffektivitet, og en styrket satsning gjennom Enova.