REMA 1000 har reåpnet sin butikk på Ladetorget i Trondheim. Butikken har installert LED-belysning som reduserer strømforbruket med 60 prosent. All belysning i butikken er skiftet ut med det miljøeffektive alternativet. Også butikkens kjøle- og frysedisker, samt kjølerom, er skiftet ut med LED. Huseier TPC Eiendom har vært offensiv og positiv til at dette kunne gjennomføres.

- Dette er en gledens dag. Vi sparer penger og vi sparer miljøet. Dette er en flott vinn-vinn-situasjon for oss, sier kjøpmann Torstein Kristiansen i en pressemelding fra Reitangruppen.

REMA 1000 har allerede gjennomførtet prosjekt i Mo i Rana, der LED-lys-rør erstatter tradisjonelle lysrør, og her følges resultatene opp fortløpende.

Skal teste i full skala

- LED er fremtidens teknologi, og vi mener det nå er såpass stabilt og effektivt at vi er villige til å teste dette i full skala, sier driftsdirektør Arve Husby i REMA Franchise Norge AS. 

Rema har T5-lys i over halvparten av butikkene sine. 

- Vi regner med å spare mer på energibruken med LED enn vi gjør med T5. Målingene våre viser at det ikke er stor forskjell i strømforbruk mellom T5 og T8-lys, sier Husby til Tekniske Nyheter.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 15/2014. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!