Dette sa Jeanette Iren Moen fra Norsk Industri i et innlegg på seminaret ”Hvordan kan vi sikre rask energieffektivisering av bygg? som ble arrangert den 26. april av flere organisasjoner.

– Å energieffektivisere betyr jo ikke at vi ikke trenger mer kraft. Men, vi må gjøre flere ting samtidig, sa Moen.

– Vi har stort behov for mer kraft. Vi trenger fortgang i modernisering og opprustning av vannkraftverkene. Vi må legge til rette for landbasert vind, som må være på miljømessige og bærekraftige vilkår, sa Moen. – Vi trenger å få fortgang i konsesjonsprosessene i NVE, og så må vi komme i gang med havvindsatsingen.

Energieffektivisering kan vi begynne med raskt, samtidig som vi bygger ut mer kraft, mener Moen.

– I tillegg kan vi satse på solenergi i bygg. Det vil også bidra kraftig. Det vil frigjøre kraft til industrien og til andre brukere, sa Moen.

– Skal vi få fart på dette, så er det viktig med risikoavlastning også til moden teknologi for forbrukerne. Forslaget om at Husbanken skal få en rolle er veldig interessant, sa Moen.

Enova må bli en relevant partner

– Enova må igjen bli en relevant partner for industrien. Fordi det finnes fortsatt store muligheter for energieffektivisering og klimatiltak i industrien med moden teknologi, sa Moen.

Hele saken kan du lese i siste utgave av EnergiRapporten. Bestill abonnement her!