Med den økende etterspørselen etter elbiler i transportbransjen, landet avtalen om en ladeløsning i Norge, Sverige og Danmark på et godt tidspunkt, melder selskapene i en pressemelding.

Og det er ikke tilfeldig at samarbeidet er inngått akkurat nå. IVECO har nylig lansert den nye elektriske varebilen, IVECO eDAILY, også kjent som den klassiske og populære DAILYs 'elektriske tvilling'. Med samarbeidet kan kundene få en integrert løsning, der IVECO leverer kjøretøyet og E.ON forsyner og støtter IVECO-kundene med ladestasjoner i hele Skandinavia.

– Transportbransjen står foran en stor omstilling, der ladeinfrastrukturen kan være en utfordring. Det skal passe inn i logistikk- og transportmønsteret som ofte krever skreddersydde løsninger. Det er nettopp derfor dette er en viktig avtale for oss. Sammen med E.ON går vi foran og leverer en komplett elektrisk løsning med både IVECO eDAILY og lademuligheter, sier Anders Velta, Country Sales Manager hos IVECO Norge.

Elmarkedet går bare én vei

Den nye IVECO eDAILY er IVECO’s svar på en nullutslippsvarebil. Og det ser ut til at IVECO har satset på det rette. Ifølge Velta går markedet i økende grad mot el. 

– Markedet for varebiler går den elektriske veien, og vi forventer at markedsandelen for elektriske varebiler i Norge vil øke kraftig de neste årene. I Norge er den foreløpig på 39 %. Salget av varebiler øker hver måned, og det er ingen tvil om at det er den veien det går, sier han.

Til tross for de ellers positive spådommene for elbilmarkedet, henger ladeinfrastrukturen fortsatt etter.

Kundene trenger ikke å bekymre seg

Det nye samarbeidet med E.ON er et viktig steg i utviklingen av å forbedre ladenettverket i Skandinavia.  

– Vi er veldig glade for samarbeidet og for å kunne hjelpe IVECO-kunder med en integrert elektrisk løsning i Skandinavia. Vi jobber kontinuerlig med den grønne omstillingen i transportbransjen og nå er tiden inne for å få de tyngre kjøretøyene over til el. Med IVECO’s kommende utvalg av tyngre elektriske kjøretøy blir det lettere for transportselskaper å velge elektrisk. Vårt felles mål er å gjøre overgangen til elektriske kjøretøy enkel for IVECO-kunder. Dette skal vi blant annet få til ved å legge til rette for lademuligheter der behovet er, f.eks. der bilene lastes eller overnatter, forteller Christian Halleløv, Head of Global eTransport hos E.ON.

Halleløv er fornøyd med å kunne bidra til enklere bruk av de kommende elektriske varebilene.

– Hele ideen med samarbeidet er å ta bekymringen vekk fra kunden. IVECO’s selgere er gode på ladeløsninger, men de trenger ikke å være eksperter. Når IVECO har solgt en IVECO eDAILY, kommer E.ON på banen med ekspertise og støtter kunden med alle spørsmål de måtte ha om ladning. F.eks. om det er nok strøm på adressen eller om kapasiteten i nettet må økes. Hvis de skal lade utenfor byen, får de et kundekort slik at de kan lade på offentlige steder. Vi hjelper til med alt dette, sier han.

Sammen har IVECO og E.ON utarbeidet tre pakker de tilbyr IVECO eDAILY-kunder: en liten, en medium og en stor. Pakkene inneholder blant annet en løsning for å tilpasse kundens behov ved å legge til eller fjerne batterier når varebilen kjøpes, slik at kunden kan optimere rekkevidde og lastekapasitet.