- Lyse har gjennomført en anbudskonkurranse i det norske markedet for å finne en ladeprodusent som tilfredsstiller våre krav til bærekraft, kvalitet, økonomi og kundeopplevelse. Elbilmarkedet er i en enorm vekst og endring. Valget av ladeprodusent må derfor passe våre kunders fremtidige behov, selv om laderen skal monteres i dag. Valget har falt på DEFA som nå lanserer en lader av høy kvalitet og har en serviceorganisasjon som kan bistå Lyse i hele Norge, uttaler salgs- og markedsdirektør Ketil Granbakken i Lyse i en pressemelding.

Videre har vi lagt vekt på at DEFA Power er en lader med fastmontert ladekabel som gjør den enklere i daglig bruk. Laderen har også et display som gir bileieren informasjon om status på ladingen av elbilen uten at man trenger å starte noen form for app eller åpne bilen. Brukeren er definitiv prioritert i utviklingen av DEFA Power, sier Granbakken.

Lyse leverer ladeløsninger til beboere i boligselskaper (Borettslag og sameier), samt næringsbygg. Ladeløsningen innebærer både leveranse av moderne infrastruktur for å kunne lade, selve laderen, betalingsløsning for å sikre at du ikke betaler for naboens ladeforbruk og et 24/7 kundesenter for våre kunder. Våre kunder krever at lading av elbil skal være enkelt hver eneste dag. Valg av riktig utstyr fra fremtidsrettede produsenter er avgjørende for å tilfredsstille dette kravet.

Lyse har gjort en grundig evaluering av de åtte største leverandørene av ladere i bransjen, og DEFA Power vant anbudskonkurransen. Utover å levere til forventningene, tilfører laderen en merverdi i form av en uovertruffen brukeropplevelse og funksjonalitet som gir Lyse muligheten til å bistå kunden i feilsituasjoner. Spesielt blir det trukket frem at DEFA Power leveres med støtte for den siste versjonen av programvare (OCPP 2.0.1) og åpner for flere innovative og fremtidsrettede funksjoner. Med DEFA Power får Lyse muligheten til å utvikle ladetjenesten i takt med utviklingen av elbilene som selges i markedet og forventningene fra våre kunder.

DEFA lanserte den nye elbilladeren i mai i år og den har tatt markedet med storm. DEFA har en tydelig partnerstrategi og er overbeviste om at samarbeide med Lyse vil levere førsteklasses ladeløsninger som vil være med på å forme fremtiden for e-mobilitet i Norge.

- Vi har jobbet med løsninger for e-mobilitet i over ti år og ønsket å lage en drømmelader som virkelig leverer på kvalitet og brukervennlighet. Vi er utrolig stolte av at Lyse velger oss og at våre løsninger harmoniserer med Lyses strategi, sier Anders Granquist, EVP hos DEFA.