Onsdag offentliggjorde Corporate Knigths sin globale, årlige kåring av verdens 100 mest bærekraftige selskaper. Schneider Electric, som er ledende innen digital transformasjon av energistyring og automatisering, kan igjen bekrefte en plass i toppsjiktet, med en sterk syvende plass i kåringen. 

– Vi er kjempestolte av at vårt arbeid med bærekraft og vår kontinuerlige innsats for å gjøre en positiv innvirkning på verdenssamfunnet nok en gang premieres med denne anerkjennelsen, sier Emilie Strupe, Sustainability and Environment Manager i Schneider Electric, ifølge en pressemelding.

Dette er 13. året på rad at Schneider Electric blir trukket frem på den prestisjefulle bærekraftslisten. Listen ble offentligjort på klimatoppmøtet i Davos.

Schneider Electrics inkludering blant de ti beste er et bevis på at selskapet presterer godt på alle områder av miljø, samfunn og styresett (ESG), og på hvordan bærekraft er tett knyttet til selskapets forretningsstrategi og løsninger. 

Gjenspeiler satsing på bærekraft

I tillegg kapret selskapet førsteplassen i sin bransje. Schneider Electric er det eneste selskapet i sin bransje som har vært blant de ti beste hele seks ganger siden 2012.

  Denne anerkjennelsen gjenspeiler vår sterke og langvarige satsning på bærekraft, og selskapets kontinuerlige innsats for å påvirke samfunnet positivt hver dag. Det er klart at det øker vår motivasjon til å jobbe enda mer målrettet fremover, sier en stolt Strupe. 

Corporate Knights' årlige Global 100-rangering er basert på vurderingen av offentlig tilgjengelig informasjon om opptil 25 nøkkelindikatorer (KPI-er), som blant annet omfatter ressursforvaltning, personalforvaltning, økonomistyring, bærekraftig inntekt og bærekraftige investeringer, samt leverandørytelse.

Listen løfter frem nøkkeltall som at 72 prosent av Schneider Electrics inntekter er bærekraftige, samt at 80 prosent av selskapets investeringer er bærekraftige.

I år var det nærmere 7000 børsnoterte selskaper med en omsetning på over en milliard amerikanske dollar som ble gjennomgått.

Schneider Electric ble nylig også inkludert i Dow Jones Sustainability World Index for 13. år på rad. Med en ESG-score på 88 av 100 tildelt av ratingbyrået S&P Global i deres Corporate Sustainability Assessment for 2023, havnet Schneider Electric også her på førsteplass i sin bransje og sikret med det sin plass i Europa-indeksen.

Spesielt verdt å merke seg er Schneider Electrics fokus på å fremme tilgangen til anstendig arbeid på tvers av verdikjeden, etablere globale standarder for betalt foreldrepermisjon og implementere planer for klimatiltak- og resiliens. Schneider Electrics ytelse innen ESG overvåkes og offentliggjøres kvartalsvis som en del av selskapets finansielle resultater.