– Motivasjonen vår er å gjøre det så enkelt og sømløst som mulig å kjøre elbil. En del synes lading kan være knotete og komplisert. Med Autocharge går alt av seg selv, sier Anders Kleve Svela, som leder E-Mobility-enheten i Circle K Norge i en melding fra Pressenytt.

 Nesten 700 000 elbiler ruller for tiden rundt på norske veier, ifølge tall fra Norsk Elbilforening. Kleve Svela forteller at Autocharge kan brukes på tre av fire elbilmodeller.

På 80 stasjoner

– Vi tilbyr nå Autocharge på 80 stasjoner fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Om lag 90 prosent av hurtig- og lynladerne til Circle K Norge støtter Autocharge, og de resterende laderne skal byttes ut fortløpende, sier han.

Med Autocharge trenger du ikke tenke på verken app eller brikke når du skal lade bilen.

– Første gangen velger du Autocharge i ladeappen, skriver inn bilmerke og -modell, og etter dette vil registrering, lading og betaling gå automatisk, sier Kleve Svela. Han forteller at om lag 12 prosent av ladekundene betaler med Vipps.

KLOKKERTRO. Anders Kleve Svela er sikker på at Autocharge blir en stor suksess i Norge. Foto: Circle K Norge
KLOKKERTRO. Anders Kleve Svela er sikker på at Autocharge blir en stor suksess i Norge. Foto: Circle K Norge

Vellykket testing

Han har stor tro på at Autocharge kommer til å bli en stor suksess over hele landet. En betaversjon har allerede blitt testet i Sverige, med svært gode resultater.

 – Testen demonstrerte at løsningen fungerer glimrende, og at den gir kundene en sømløs og effektiv ladeopplevelse. De tidligste testerne ga Autocharge karakterer mellom 9,2 og 9,8 på en skala fra 1 til 10. Det er særdeles bra, og gjør at jeg har klokkertro på at også kunder her til lands vil sette pris på tilbudet, sier Kleve Svela.