Dette sier Bjørn Frostad-Solberg i en melding fra Novap.

Det nye kurstilbudet i Bergen er et samarbeid mellom kursholder Frostad-Solberg i Bergen Kompetansesenter og Varmepumpeforeningen. Kursene holdes ved Slåtthaugen videregående skole, hvor Frostad-Solberg til daglig er lærer ved kuldelinja. 

– Det som overrasker de fleste på kursene våre, er hvor omfattende det egentlig er å montere varmepumper, forteller Frostad-Solberg. De fleste mener det er bra at kursene er dekker så mye – men det kan bli mye teori. 

Setter pris på kveldskurs

– Jeg har hatt to kveldskurs med teori i stedet for en hel dag, siden klasserommene er opptatt på dagtid. Mange har satt pris på å kunne bruke litt tid på å fordøye teorien, sier han. Det er også vært noen helgekurs for å utnytte ledig kapasitet ved skolen. 

– Dette har vært etterspurt lenge, sier kursansvarlig Einar Gulbrandsen i Norsk Varmepumpeforening. Foto: Novap
– Dette har vært etterspurt lenge, sier kursansvarlig Einar Gulbrandsen i Norsk Varmepumpeforening. Foto: Novap

– Etterspurt lenge

Varmepumpeforeningen er glad for å kunne tilby varmepumpekurs i Bergen. 

– Det har vært etterspurt lenge. Når det dukker opp en interessert person som Bjørn, som brenner for faget, driver kuldelinja og har skolen med seg, er det glimrende for oss, sier kursansvarlig Einar Gulbrandsen. 

– En kjempefordel

For bedrifter i Bergen og omegn er kurstilbudet godt nytt. 

– Det er soleklart en kjempefordel å kunne sende folk på kurs i Bergen! Da er terskelen mye lavere; det tar mindre tid og til lavere kostnader. Å sende folk rundt i landet er kjempetungvint, understreker faglig ansvarlig Helge Dale i Dale Kjøleservice. 

Flere planlagte kurs

Frostad-Solberg holder kursene, mens Varmepumpeforeningen tar seg av alt det administrative. Framover blir det både helgekurs og kveldskurs.

– Vi kommer til å fortsette med kurs i Bergen så lenge interessen er der, lover Frostad-Solberg.