Dette melder Jøtul.

– Våre produkter er laget av støpejern, som er et bærekraftig materiale på mange måter. Oslo-trikken har reist langt med mange forskjellige mennesker gjennom årene, og nå skal den videre på reisen inn i de norske hjem. Det er utrolig fascinerende at den kan få nytt liv, og på det måten fortsette å skape varme og hygge hjemme hos folk, sier konserndirektør for Salg & Marketing hos Jøtul, Rene Christensen.

Støpejern og bærekraftig produksjon

Jøtul har hovedkontor på Kråkerøy i Fredrikstad. Her ligger smelteverket som anses å være hjertet i Jøtul. Alt jern i Jøtul-produktene er hundre prosent resirkulert og kommer fra Stene Stål Gjenvinning. Dette smeltes om og blir til nye rentbrennende vedovner og peiser.

Hemmelig oppskrift

– Sammensetningen av jern er viktig når vi skal støpe ovner. Stene Stål Gjenvinning leverer etter en svært nøyaktig oppskrift – den er faktisk like hemmelig som cola-oppskriften. 

Konserndirektør for Salg & Marketing hos Jøtul, Rene Christensen. Foto: Jøtul
Konserndirektør for Salg & Marketing hos Jøtul, Rene Christensen. Foto: Jøtul

Det ligger mange timer og mye arbeid i finjusteringen, og vi er utrolig heldige som har Stene Stål på laget. Bærekraft er viktig i alle ledd, og det er av stor verdi å ha en leverandør som tar dette på høyeste alvor, sier Christensen.

Delene fra Oslo-trikken vil bli blandet i denne unike oppskriften, før det blir levert hos Jøtul.