Dette melder Panasonic i en pressemelding.

Aquarea G-modellene leverer høy energieffektivitet, er enkel og rask å installere, er rangert med A++-merking og kommer med et nytt kontrollpanel som gjør administrasjonen enklere.

Høy ytelse og avrimingsfunksjon

Den nye serien inkluderer modeller med høy ytelse, T-CAP og High Temperature-enheter. Sistnevnte kan levere opp til 65 grader, og egner seg blant annet til å levere varme til kraftige støpejernsradiatorer. G-serien består også av en A-klasse sirkulasjonspumpe som reduserer energiforbruket og er lett å installere. De modellene i serien som har en to-vifters utendørsenhet, har et backup varmeelement og en avansert avrimingsfunksjon som hindrer at vann fryser på utendørsenheten. Varmeelementet slår nå inn på 10 grader, mot tidligere 23 grader ved normal drift.

- Den nye generasjonen med luft til vann-varmepumper er et skritt videre i forhold til tidligere modeller med fordeler for både de som skal installere og de som skal bruke systemet. G-serien er mer effektiv, raskere å installere og enklere å bruke, sier Thor Harald Normann-Hellum, norgessjef for Panasonic Heating & Cooling.

I G-serien finner vi også MonoBloc-modeller. Disse krever ingen kjøleteknisk montasje, og er kun koblet til gulvvarme og tappevann.

Utnytt solen eller gamle varmesystemer

G-serien kan kobles sammen med solpaneler, noe som gjør systemet enda mer energieffektivt. Enhetene passer også veldig godt til å monteres sammen med eldre varmesystemer (for eksempel oljefyrer), noe som gjør dem attraktive for renoveringsprosjekter.

Den nye T-CAP enheten gjør at systemet leverer høy effektivitet, selv ned til minus 15 grader utendørs. Alle produktene i G-serien er i samsvar med ErP-direktivet.

Aquarea G kommer også med et nytt kontrollpanel som gjør det enkelt å styre temperaturen. Administrasjonen inkluderer også programmer som automatisk styrer systemet etter hvilken aktivitet det er i boligen. Blant annet finnes en feriemodus for de gangene du er borte fra huset over lengre tid.