Den nye serien med hurtigladere baserer seg på tidligere Green Motion DC-modeller. Oppgraderingene av serien innebærer blant annet forbedrede sikkerhetstiltak som skal beskytte mot for eksempel dataangrep, melder Eaton.

– Vi ønsket å gjøre en del oppgraderinger basert på egne vurderinger og kundenes tilbakemeldinger. Resultatet er en elbillader som er enda tryggere mot dataangrep enn forløperen, samtidig som de er bygget for å lade raskt, stille og kostnadseffektivt.

Det sier Eatons Tone Øen, produktansvarlig for elbillading og energilagring i Norge.

Liten og trygg

Alle modellene i den nye DC-serien kommer med enten CCS- eller CCS- og CHAdeMO-kontakter, og er ment for bruk både uten- og innendørs. De har et målt effektnivå på opptil 96 prosent og et lavt standby-forbruksnivå. Modellene Green Motion DC 44 og DC 66 er frittstående gulvmodeller. DC 22 er ment for veggmontering, men finnes også i frittstående versjon.

Designmessig utmerker laderne seg med store touch-betjeningspaneler. De er også laget for å ta minst mulig plass. Den skal også være enkel å koble inn og ut, at den er lydløs i bruk, og at den ikke avgir noe varme under lading.

Sanntidsoversikt

Laderne vil kunne kobles sømløst til Eatons ladesoftware og -nettverk Scan & Charge. For næringsbygg, borettslag og andre store ladeanlegg, gir dette forvalteren mulighet til å få sanntidsstatus, forbruk og kostnader på alle tilkoblede ladere.

– Gode DC-hurtigladere er avgjørende for blant annet bedrifter som ønsker å tilby elbillading til de ansatte, eller har en flåte av elektriske nyttekjøretøy. Vi er sikre på at vår nye hurtigladerserie vil kunne møte dette behovet, avslutter Øen.