Dette melder Micro Matic i en pressemelding. Med Microtemp Sentralstyring styres varmen automatisk basert på døgnrytmen. Slik kan man opprettholde komforttemperatur når man er hjemme, samtidig som varmen senkes og man sparer strøm når man er borte eller sover. Varmen styres enkelt via en mastertermostat eller via app for pc eller mobile enheter. Slik har man alltid full kontroll på varmen og energiforbruket, selv når man er borte fra hus eller hytte.

IR-føler gir nye muligheter

Med Micro Matics nye IR-føler, MIR4, kan Microtemp Sentralstyring nå også styre varmen i rom uten installert gulv- eller romføler.

IR-føleren virker ved at den "ser" på gulvets overflate. Ved hjelp av IR-teknologi, måler den dermed den nøyaktige temperaturen på gulvets overflate i motsetning til tradisjonelle gulvfølere som måler temperaturen nede i gulvet. MIR4 har også innebygget føler for å registrere romtemperatur slik at det er mulig å regulere varmen basert på en kombinasjon av disse faktorene.

IR-føleren, MIR4, er batteridrevet, og har en trådløs forbindelse til veggbokstermostaten MSD4 eller den nye tavletermostaten ESD4.

Ny tavlemontert termostat

Nyheten ESD4 monteres i sikringsskap og er enkel i bruk, med selvforklarende betjening og et bakgrunnsbelyst, lettlest display. Med 2-polet bryter, er termostaten optimal for bruk i våtrom. ESD-4 kan kombineres med alle følermuligheter og styre alle typer varmekilder, som f.eks. varmeovner, varmekabler og folie for tak eller gulv. Denne fleksibiliteten gjør ESD4 ideell for bruk i alle bygg.

ESD4 - Tavletermostat for bruk med IR-føler, gulvføler, romføler eller en kombinasjon av gulv- og romføler

Både tavletermostat ESD4 og veggbokstermostat MSD4 har toveis, trådløs kommunikasjon med master-enheten i Microtemp Sentralstyring, men kan også benyttes separat.