Linsene i tilstedeværelses- og bevegelsesdetektorene i FLAT-serien er flatet av, noe som gir en spesielt diskret fremtoning. Det finnes flere designdeksler med forskjellige konturer, farger og materialer for enhver smak. En glassoverflate er også tilgjengelig. 230 V-detektorene har nullgjennomgangskobling som skåner sitt eget relé. De DALI-kompatible variantene sørger for selvstendig parametrisering av elektronisk forkoblingsutstyr for enkel idriftsetting av DALI-anlegget, melder EASYLUX i en pressemelding.

Wellness-hotellet, det elegante designer-kontoret, den representative sjefsetasjen i den lokale banken, det finnes mange steder der de ansvarlige legger spesiell vekt på interiørets estetikk. Samtidig er det også her behov for mer energieffektivitet og komfort via en behovsstyrt automasjon. Der hvor begge disse kravene må oppfylles, må også teknikken ha et tiltalende ytre.

Uanselig utforming med variable konturer, farger og materialer

De nye tilstedeværelses- og bevegelsesdetektorene i FLAT-serien fra produsenten ESYLUX for 230 V eller DALI skal oppfylle dette kravet på flere måter. Detektorhuset er flatet av og sørger for en tilsvarende diskret fremtoning. "Takket være den lave installasjonshøyden på bare 6,8 mm blir de klare linjene i en krevende romarkitektur alltid ivaretatt", sier Marcus Pabsch, produktsjef i ESYLUX. For at en stilriktig integrering i forskjellige omgivelser skal være mulig, er detektorene tilgjengelige i flere utførelser. Du kan velge mellom rund og kvadratisk kontur samt fargene hvit og svart. For de som ønsker moderne eleganse også i materialvalget, er tilstedeværelsesdetektorene i serien tilgjengelig med glassoverflate.

Behovsorientert lys, også i master-slave-drift

Funksjonsmessig sørger detektorene for en behovsorientert, energieffektiv belysning avhengig av tilstedeværelse eller bevegelse, alt etter detektortype, som likevel alltid følger det aktuelle omgivelseslyset. Der hvor detektorrekkevidden på åtte meter i diameter ikke er tilstrekkelig, kan flere detektorer kombineres med hverandre. Med 230 V-detektorene gjøres dette ved hjelp av parallellkobling. Med DALI-variantene i serien gjøres dette ved hjelp av digital kommunikasjon, da de kan avlese den nødvendige bus-informasjonen. For at brukeren også skal kunne gripe inn manuelt, har alle detektorene en konvensjonell impulsbryterinngang.

Nullgjennomgangskobling for skånsom drift, eller DALI

En spesiell egenskap ved FLAT-detektorene for 230 V-området er nullgjennomgangskoblingen. Denne øker reléets levetid og gir dermed spesielt langvarig drift. For en like enkel som sikker installasjon finnes det ved behov varianter med Wieland-GST-18-kontakter. Videre har ESYLUX gjort de DALI-kompatible detektorene i serien i stand til å parametrisere elektroniske forkoblingsenheter på egenhånd, slik at det blir lettere å installere et DALI-anlegg. Formen på dimmekurven, minimums- og maksimumsverdiene for dimming samt Fade Time og Fade Rate blir fastsatt automatisk i EVG-ene, helt uten behov for separat programvare. Med et registreringsområde på 360° er alle detektorer i FLAT-serien først og fremst ment for montering i tak. Ved hjelp av fjernkontrollen (selges separat) kan de likevel enkelt omparametriseres for veggplassering og i overensstemmelse med andre lysforhold.