- Smarte bygg handler om mer enn bare drifts- og energieffektivitet, sier Dag Otterstad, VP Digital Energy & Field Services Schneider Electric Norge AS.

- I dag må byggeiere samtidig tilby leietakere, gjester og beboere bedre komfort. Vi tilbringer det meste av livet innendørs. Schneider Electric må derfor, som bransjeledere, tilby en optimal opplevelse av bygget.

I tillegg til å gjøre det enklere for byggbrukeren å tilpasse lokalene til egne behov, fører Schneider Electric Connected Room Solution til bedre energieffektivitet. Løsningen er modulær og omfatter romkontroll som en utvidelse av klimakontroll. Man kan enkelt legge til styring av belysning, persienner og moderne romfølere, en mobilapplikasjon for kontorer og en rekke nye verktøy for forenklet installasjon og igangkjøring. Connected Room Solution er bygget på en åpen plattform, for enkelt å kunne brukes både med dagens og fremtidens løsninger.

Store fordeler for bygg- og hotelleiere

Med inntoget av Internett og digitalisering øker også forventningene til brukerne av bygg og hotellgjester.

- I dag ser vi på en sømløs digital opplevelse av bygg som en selvfølge. Samtidig øker kravene på energieffektivitet, mens byggherrer forventer maksimal avkastning på investeringene sine. Connected Room Solution hjelper byggeiere og hotelloperatører å levere bedre personlig komfort til sine gjester, samtidig som drifts- og energieffektivitet økes gjennom en rekke funksjoner og IoT-baserte tjenester.

En investering som øker byggets verdi

Med Connected Room Solution kan byggeiere:

  • Enkelt tilpasse lokalene til brukers/leietagers behov ved å endre og opprette soner.
  • Legge til IoT-baserte verdiøkende tjenester som automatisk feilsøking og diagnostikk, romanalyse, navigasjon og mer, uten behov for ytterligere infrastruktur.
  • Enkelt legge til lys- og persiennestyring til eksisterende systemer takket være løsningens modulære tilnærming.
  • Eliminere behovet for å legge til et nytt nettverk når man utplasserer fremtidige sensorer og enheter med IP-infrastruktur på romnivå.
  • Enkel integrasjon med eksisterende og fremtidige BMS-systemer og tredjepartsenheter.

Personaliserte opplevelser for byggets brukere

  • Den komplementære EcoStruxure Building Engage-Occupant mobilapplikasjonen gir leietakere muligheten til å tilpasse miljøet til egne behov, ved å justere romtemperatur, persienner og lys.
  • En raskere, mer fleksibel og sikker nettverksopplevelse, med en plattform basert på IP-infrastruktur.
  • Enkel håndtering av persienner, romscener og temperatur fra kontorpulten, nattbordet og generelt fra nettbrett eller smarttelefon.

Gjør systemintegratorer mer konkurransedyktige

Connected Room Solution medfører fordeler også for systemintegratorer, som kan:

  • Installere og ta i bruk ett system i stedet for flere, før de har en nettverksinfrastruktur på plass.
  • Øke sikkerheten og spare tid ved hjelp av en mobilapplikasjon for enkel igangkjøring
  • Takket være den modulære tilnærmingen er det enkelt å utvide standardsystemet med lys- og solskjermingskontroll.

Ytterligere fordeler i kombinasjon med EcoStruxure Building Operation 3.0

Når Connected Room Solution løsningen er tilknyttet EcoStruxure Building Operation 3.0 plattformen, kan systemintegratorer redusere behovet for høykompetente ressurser og forkorte installasjonstiden ved å bruke forhåndsdefinerte standardapplikasjoner, som reduserer tiden for konfigurering av programvare, grafikk og dokumentasjon.

Byggeiere og deres driftspersonale vil på sin side dra nytte av et imponerende visualiseringsverktøy som gir dem bedre oversikt over installasjonen og styring på bygget, basert på sanntidsdata fra anlegget. Oversikten er lett å tilpasse egne behov og leveres på ulike enheter, når og hvor som helst.