- Schneider Electric har utnyttet potensialet i “Internet of Things”-teknologien for å utvikle sin nye frekvensomformerserie Altivar Process, med innebygget intelligens og åpen kommunikasjon basert på Ethernet. Den største fordelen med denne frekvensomformerserien er at den reduserer nedetid, vedlikeholdsutgifter og energiforbruk, forklarer Said Amiri, Marketing Manager Industry i Schneider Electric i en pressemelding. Altivar Process har et bredt bruksområde og er lett å integrere med mange ulike applikasjoner, også de som krever høy ytelse.

- Det som er spesielt med Altivar Process er at intelligensen ligger i applikasjonen istedenfor å avgrenses til en sentral kontroller, påpeker Amiri. Frekvensomformeren kan brukes frittstående og i systemløsninger.

Sanntidsdata er bedre lønnsomhet

- Ved å skanne en QR-kode på omformeren får driftsansvarlig tilgang til relevant driftsinformasjon, fortsetter Amiri. Med sanntidsdata presentert på en lett forståelig måte, kan prosesser effektiviseres samtidig som energiforbruket i produksjonen reduseres. Ytelsesdataene fra Altivar Process kan ved analyse gi grunnlag for effektiviseringsanbefalinger til driftspersonalet, økt ytelse og lønnsomhet.

Enklere vedlikehold

Sanntidsdata om anleggets ytelse kan bidra til å forebygge og identifisere potensielle drifts- og vedlikeholdsproblemer. Ved nedetid får driftspersonalet adgang til viktig vedlikeholdsinformasjon via omformerens display eller gjennom den innebygde webserveren. Siden omformeren er modulbasert og delene standardiserte, byttes komponentene enkelt ut ved behov.

Spesielt aktuelt for Norge

Den nye serien Altivar Process er spesielt tilpasset løfteapplikasjoner til onshore oljeproduksjon (nedsenkbare pumper, stangpumper og eksenterskruepumper) og for applikasjoner til borerigg og oljeraffineri, og dermed aktuell også i Norge.

Andre viktige egenskaper ved Altivar Process:

  • Lastdeling med andre omformere reduserer slitasjen på omformerne
  • Innebygde pumpekurver og pumpefunksjoner
  • Spesialdesignede, motstandsdyktige omformerskap
  • Bedre fysisk sikkerhet og datasikkerhet takket være samsvar med de nyeste standardforskriftene
  • Høy lastemotstand og høyere tilgjengelighet på strøm, hvilket gir bedre motorreaktivitet og -stabilitet