Prisen har ikke blitt tildelt tidligere på grunn av korona.

– Varmepumpeprisen har vi hatt i mange år. Det er viktig for oss å finne frem til prosjekter som fortjener ekstra oppmerksomhet, og prosjekter vi kan bruke når vi skal vise frem det ypperste, sa daglig leder i Novap Rolf Iver Hagemoen da han delte ut prisen.

– Powerhouse har fått mye oppmerksomhet oppigjennom årene, blant annet på grunn av solcellene på taket. Det at de også bruker varmepumpeteknologi er ikke så godt kjent, sa Hagemoen.

Det er en ammoniakkvarmepumpe som leverer varme til Powerhouse Brattørkaia og BI, som er nabobygget, og varmekilden er sjøvann.

– Vi hadde mange gode kandidater til varmepumpeprisen i 2020, men Powerhouse Brattørkaia utkrystalliserte seg tidlig som en het kandidat, sa Hagemoen.

 Dette var ikke bare et prosjekt som var spennende, det var også et prosjekt som leverte, sa Hagemoen.

–  Det er veldig hyggelig å motta prisen, sa Pål Oroszko, som mottok prisen på vegne av Entra. Han er leder teknisk fagteam i Entra.

– For oss i Entra så er det ingenting som er mer spennende enn å få motta pris for noe av det vi brenner mest for, nemlig miljøarbeidet vårt. Dette er jo virkelig med på å motivere oss til å satse videre på miljøarbeid, sa Oroszko.

– Varmepumpen har en høy virkningsgrad. Vi benytter den til flere bygg med ulikt behov. Nabobygget BI får dekt sitt varmebehov først. Der er det installert radiatorer som har behov for forholdsvis høy temperatur, cirka 50 grader, sa Oroszko.

Når studentene er ferdig med sitt forbruk sendes vann på cirka 35 grader til Powerhouse. Det er nok til å varme opp bygget med vannbåren gulvarme og oppvarming via ventilasjonsluften, sa Oroszko.