Over Easy Solar vant prisen i konkurranse med dr. Mari Øgaard og Finnøy energisystem, som var de andre nominerte.

- Årets prestasjon kan være så mangt. Det kan være en faglig innsats, det kan være gründer- virksomhet og det kan være en eksepsjonell innsats innenfor solenergi, sa jurymedlem Erik Marstein da han delte ut prisen.

- Trygve Mongstad gründet for relativt kort tid siden selskapet Over Easy Solar basert på en tanke om at det måtte gå an å installere sol på tak på en smartere måte. Selskapet har utviklet et helt unikt system der spesiallagede vertikale solcellepaneler festes i et unikt innfestingssystem. Systemet gjør det mulig å få produsert betydelige mengder solkraft også på grønne tak, sa Marstein.  

- Når panelene plasseres i riktig retning, får de mer morgenstrøm og mer kveldstrøm. Det er en energiproduksjonsprofil som er brukt i flere av prosjektene, sa han.

- Grunnen til at de er i finalen, og vant prisen, er at de har gjort en fabelaktig jobb med å få frem en teknologi som virkelig har fanget interesse både i Norge og ute, sa Marstein.

- Dette var kjempegøy! Spesielt for meg som har fulgt Solenergiklyngen gjennom alle de ti årene den har eksistert, så er det fint å motta denne prisen, sa Trygve Mongstad.

- 2022 var året Over Easy Solar gikk fra å være et hobbyprosjekt til å bli et ordentlig selskap. Dette har vi ikke klart uten støtte fra Solenergiklyngen, sa Mongstad.

Han takket også Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Oslo kommune for støtte. 

- De har spilt en veldig stor rolle for at vi er der vi her i dag, sa Mongstad.

Han rettet en spesiell takk til daglig leder i Solenergiklyngen, Trine Kopstad Berentsen.

– Solenergiindustrien i Norge har ikke vært der de er i dag uten Trine. Vi har enormt mye å takke henne for, sa Mongstad.

Les mer om Over Easy Solar her!