- Bjørseth begynte med solceller lenge før oss andre. Han forsto tidlig at dette ville bli virkelig, og stort. Han har bidratt til å utvikle en bransje i Norge som springer ut av det han startet opp med, blant annet det som skulle bli REC og Scatec Solar. Dette var spiren i det norske solenergieventyret, sa styreleder i Solenergiklyngen, Mette Kristine Kanestrøm, da hun delte ut prisen. 

- Utover det å starte en rekke selskaper, har han vært en inspirasjon for mange. Han har delt av sin kunnskap og sine kontakter, vært uselvisk og ønsket det beste for hele bransjen, sa hun.

- Mange har gått i skole hos ham, og startet sine egne selskaper. Han har også vært med å dra i gang Solenergiklyngen, og bidratt til et norsk-svensk samarbeid gjennom Glava Energysenter, sa Kanestrøm.

Fenomenal reise

- Tusen takk, dette var veldig uventet og overraskende, sa Bjørseth da han mottok prisen.

- Det er fenomenalt å ha fått være med på en sånn reise som det jeg har vært. Det begynte med en liten bedrift. Hele engasjementet var at vi hadde en fantastisk teknologi med lang levetid, sa Bjørseth da ha mottok prisen. 

- Krystallstrukturen i silisium er den samme som i en diamant. Solcellepaneler lever evig, og de har ingen utslipp, sa han.

 - Det var veldig lett å rekruttere fantastiske, inspirerende og gode medarbeidere. Det ble et godt team, sa Bjørseth.

- Etter at jeg begynte med solenergi, så har jo livet bare vært en fornøyelse. Så får man en pris i tillegg. Det kan jo blir litt for meget, sa han.

- Det er fantastisk å jobbe med solenergi, og se at man kan bidra til å gjøre verden litt renere. 

Til slutt gratulerte Bjørseth daglig leder Trine Kopstad Berentsen i Solenergiklyngen for den gode jobben de har gjort de siste ti årene. 

 – Jeg håper det går like bra i de ti neste, sa Bjørseth.