Dette melder Innovasjon Norge. Den resterende rammen på to millioner er satt av til ett prosjekt som skal gjøre målinger på anleggene som får støtte. Innovasjon Norge tar i mot søknader om tilskuddsmidler til både nyetableringer og til ombygging av eksisterende anlegg.

Biogass er et tiltak som reduserer klimagassutslippene i Norge, samtidig som det bidrar til å redusere utslipp av lokal luftforurensning og støyplager fra tunge kjøretøy. Biogass som klimatiltak må ses i lys av at Stortinget har vedtatt ambisiøse mål for nasjonale utslippsreduksjoner i 2020, samt mål om omstilling til et lavutslippssamfunn i 2050.

Hensikten med biogasstrategien er å øke produksjon og bruk av biogass. Pilotanlegget skal ha som formål å teste ut teknologi for biogass basert på andre råstoff enn avfall (for eksempel husdyrgjødsel), og på den måten bidra til framtidige kostnadsreduksjoner for klimatiltaket og dermed øke de framtidige utslippsreduksjonene.

- Det åpnes for at tildeling kan gis både til nye anlegg og til eksisterende anlegg, der det inngår en ombygging. Forskningsmidlene kan gis til ett prosjekt knyttet til målinger på pilotanleggene, som skal bidra til læring og som viser effekten av anleggene, sier programleder Øyvind Halvorsen i Innovasjon Norge.