Dette melder Eaton.

I en tid med vedvarende høye strømpriser er næringslivet overmodent for teknologi som hjelper til med å få ned energiforbruket. Energilagring, intelligente batterier, nødstrøm og ladesystemer for elbiler er eksempler på dette.

Finansieringsmodellen til Eaton og BNP Paribas Leasing Solutions tilbyr en fast og forutsigbar utbetaling til infrastruktur og materiell, samt tilgang til Eatons globale servicenettverk.

– Det handler om å finne de beste løsningene for å kutte energikostnader og redusere klimafotavtrykket. En god måte å gjøre det på er vår Buildings as a Grid-tilnærming, med løsninger som smart elbillading, energilagring og egen produksjon av fornybar strøm. Kombinasjonen av alle tre er den aller mest lønnsomme, sier  Andreea Laplace, direktør for strategisk finansiering i Eaton

Hun forklarer videre at den nye finansieringsmodellen gjør det mulig for aktører å ta i bruk fremtidsrettet energiteknologi og gjøre viktige miljøgrep – uten at man må bruke opp alt av pengereserver.

– Nyheten om samarbeidet mellom Eaton og BNP Paribas Leasing Solutions er helt i tråd med vår plan om å hjelpe kundene våre med energiomstilling. Strategiplanen vår «vekst, teknologi og bærekraft 2025» passer også som hånd i hanske med dette prosjektet, uttaler Pascale Favre, leder for Technology Lifecycle Solutions i BNP Paribas Leasing Solutions.

Finansieringsprogrammet er allerede lansert Frankrike, Tyskland, Spania, Storbritannia og Sveits, i tillegg til i Norge. Det planlegges også at ordningen utvides til flere europeiske markeder i løpet av 2023.

Mer informasjon om samarbeidet finner du på www.eaton.com/leasing