Datasenterbransjen er i stor vekst. Med det kommer det store utfordringer knyttet til strømforsyning av disse installasjonene. Samtidig kan datasentere være en enorm ressurs når det kommer til å tilføre mer fleksibilitet til strømnettet, men det trengs mer bevissthet rundt dette. Derfor er Marcelo Pizzato ansatt i rollen som Business Development Manager for datasentersatsningen, melder Eaton i en pressemelding.

– Med rekrutteringen av Marcelo Pizzato girer vi om satsningen på datasentere. Norden er et område som passer veldig godt for å bygge stabile og kostnadseffektive datasentere. Pizzato skal løfte fokuset på hvordan datasentere kan bidra til en mer fleksibel energibruk og stabilisering av strømnettet, og vise hvordan de kan være en del av løsningen i overgangen til fornybare energikilder, sier Jon Helsingeng, administrerende direktør for Eaton i Norden.

Marcelo Pizzato. Foto: Eaton
Marcelo Pizzato. Foto: Eaton

Forutsetningene på plass

Pizzato har lang bransjeerfaring som Eaton nå får nyte godt av. Han har tidligere arbeidet som ingeniør på datasentere i sitt hjemland Brasil, og har også lagt bak seg nærmere ti år i ulike lederstillinger innen salg i Schneider Electric i Brasil og Sverige. Han er nå bosatt i Stockholm og kommer til å få en sentral rolle i Eaton. 

– Jeg er glad for å være en del av Eatons datasentersatsning i Norden. Forutsetningene her er virkelig gode, med grønn energi tilgjengelig, et godt utbygd fibernettverk og enkel tilgang på kjøling sammenlignet med mange andre steder. Jeg ser frem til å vise bedrifter hvordan datasentere kan hjelpe bedrifter til å kutte kostnader og få en tryggere drift, sier Pizzato.