Nordberg tar over rollen som distriktssjef for Trøndelag og Helgeland fra Ove Frengen, som nå er regionsjef. Nordberg er utdannet elektriker og installatør, og har vært innom selskaper som Elteam og Metos, samt vært skipselektriker i både inn- og utland for Eidesvik Offshore, melder Eaton.

Erfaringene blir nyttig når han nå skal lede Eaton sin satsning i Trøndelag og på Helgeland.

– Det er en veldig spennende rolle i en viktig region for Eaton. Jeg gleder meg til å møte elektrikere, installatører, utbyggere, grossister og partnere. Eaton har nylig re-lansert «Store Blå», som er en brukerhåndbok med informasjon og tips til boliginstallatører, selvfølgelig i henhold til NEK 400. Den blir viktig å få ut i markedet fremover, sier Nordberg, som også blir fagansvarlig for serviceavdelingen i Eaton. 

En nøkkelperson mot elektrogrossister

Martin Forsmo Langseth kommer fra elektrogrossisten Elektroskandia som ble kjøpt opp av Onninen tidligere i år. Der var han controller og prosjektleder. Nå skal han være en nøkkelperson for Eaton ut mot nettopp grossistleddet. 

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, sier Langseth.

Han mener kompetansen fra grossist-verden blir viktig i den nye jobben.

– Jeg har god kjennskap om hvordan grossistene tenker og planlegger, og håper det kan bidra til å skape et godt samarbeid der begge parter lykkes, sier han. 

Langseth er utdannet elektriker og har en bachelor i økonomi fra NMBU. Han har også bakgrunn fra boligutvikleren Bonava der han var prosjektcontroller for boligprosjekter.

Elektrifisering, digitalisering og automasjon

Både Langseth og Nordberg trekker frem at Eaton sitt brede spekter av løsninger gjør jobben særlig interessant.

– Å være en del av et stort globalt selskap som produserer løsninger som er så viktige for både Norge og verden er veldig motiverende. Elektrifisering, digitalisering og automasjon er tre makrotrender Eaton arbeider med, og som det er spesielt givende å jobbe med fordi det er avgjørende for grønn omstilling. Vi er begge glad i både tekniske duppeditter og mennesker. Det blir viktig når vi nå skal finne gode løsninger i samarbeid med kunder, sier de. 

Både Langseth og Nordberg ble ansatt i Eaton 1. september 2023.