Dette melder Airmaster i en pressemelding.

Siden etableringen i 1991 har Airmaster posisjonert seg som en av Europas ledende produsenter av desentraliserte ventilasjonsløsninger som bidrar til bedre inneklima, spesielt i utdanningsinstitusjoner, institusjoner og kontorbygninger over hele verden. Nå er selskapet fra Aars i Himmerland i Danmark klare med det neste innovative ventilasjonsproduktet.

For øyeblikket er det ingen andre som kan levere et tilsvarende ventilasjonsprodukt der kjøle- og varmekontroll er integrert. Normalt ville man bruke tre separate apparater for luftutskifting og termisk kontroll, men nå lanserer vi altså et produkt som kan håndtere alle tre aspektene. Samtidig er AMX mye mer plassbesparende, energieffektivt og støysvakt sammenlignet med lignende alternativer. Dette er noe vi er stolte av å presentere, fordi det blir en 'game changer' for oss og markedet, sier produktsjefen hos Airmaster, Lars Winther.

AMX skal møte den store etterspørselen etter energieffektive ventilasjonssystemer

Airmaster opplever stor etterspørsel etter ventilasjonsløsninger både nasjonalt og internasjonalt, der inneklima virkelig har blitt viktig. Dette skjer samtidig med økende interesse for mer energieffektive ventilasjonssystemer - og i denne sammenheng passer AMX perfekt:

- Behovet for et sunt inneklima forsvinner ikke. Tvert imot ser vi store private og offentlige investeringer i inneklima, men også spesielt i energiforbedringer. Dette gjelder både i Danmark og utenfor landets grenser, der vi har opplevd stor vekst, spesielt i Tyskland og Nederland, sier Chief Commercial Officer hos Airmaster, Lasse Mikkelsen, og legger til:

- Nå tar vi våre ventilasjonsløsninger til et nytt nivå med et energieffektivt produkt som ikke bare gir optimal luftutskifting, men også kan kjøle og varme. Dermed har vi et konkurransedyktig alternativ til for eksempel varmepumper, som er en populær løsning, sier han.

Lanseres etter betydelige investeringer i produktutvikling

AMX-produktet har vært under utvikling i flere år i hemmelighet og lanseres etter betydelige investeringer i Airmasters egen utviklingsavdeling, som inkluderer et 400 kvadratmeter stort testanlegg som ble innviet i januar i år.

- I et konkurransedyktig og attraktivt marked må vi alltid være i forkant av utviklingen og våre konkurrenter. Derfor har vi gjennom flere år fokusert kraftig på produktutvikling, og dette er resultatet av det. Så det faktum at vi nå er klare med et produkt av denne kaliberen er en stor anerkjennelse for vår utviklingsavdeling, som har arbeidet hardt i mer enn fem år og nå endelig ser resultatene, sier Lars Winther.

AMX blir en del av en helt ny produktlinje som Airmaster lanserer kontinuerlig. I første omgang er AMX ment for kontor- og møtelokaler, der det er behov for både luftutskifting og klimakontroll.