Evensen var byråd for næring og eierskap i Oslo fra oktober 2019 til februar i år og har vært bystyremedlem for Arbeiderpartiet siden 2011. Hun er utdannet tekstforfatter, og før hun ble heltidspolitiker, jobbet hun i reklamebransjen, blant annet som kreativ leder i Dinamo. Evensen vil fortsatt sitte i bystyret fram til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg, melder Hafslund Oslo Celsio.

Administrerende direktør Knut Inderhaug i Hafslund Oslo Celsio er svært fornøyd med ansettelsen.

- Jeg er veldig glad for å få Victoria med på laget som direktør Bærekraft, Kommunikasjon og Rammevilkår. Celsio har et viktig oppdrag både i det grønne skiftet og i den videre utviklingen av hovedstaden. Vi bruker lokal overskuddsenergi til å produsere fornybar fjernvarme og kjøling til Oslos beboere og næringsliv, og avlaster slik strømnettet. Dette ønsker vi at mange flere skal få kjennskap til. For tiden skjer det også mye i og rundt energibransjen som påvirker oss og rammebetingelsene våre. Victoria vil med sin bakgrunn fra politikk og kommunikasjon, sin kunnskap om byutvikling, og ikke minst sitt store nettverk, styrke oss på et svært viktig område, sier han.

Victoria Marie Evensen ser fram til å begynne i den nye jobben.

- Jeg gleder meg til å bli en del av teamet i Hafslund Oslo Celsio. Etter mitt syn er fornybarområdet et av de viktigste og mest spennende områdene man kan jobbe med, og kanskje særlig nå med energikrisen som bakteppe. Jeg ser frem til å ta fatt på oppgavene i august, og til å bidra til at enda flere i Oslo blir kjent med byens eget energiselskap, sier hun.

Evensen er i sin nye stilling ilagt saksforbud fra kommunens karanteneutvalg til og med 8. november for saker selskapet er involvert i, der kommunen er part.