- Jeg ser frem til nye utfordringer og er både stolt og ydmyk for muligheten Daikin Europas øverste ledelse har gitt meg. Etter å ha jobbet tett med Fredrik i over 8 år blir det nå spennende å ta Daikin Norge videre med ny ledelse, forteller Karlson i en melding fra Daikin Norge. 

Fredrik Engh tar nye utfordringer internt

Fredrik Engh, tidligere administrerende direktør i Daikin Norge, vil fremover lede Daikin Norges nye datasenter-avdeling som Data Center Director. Denne strategiske satsningen markerer Daikins engasjement i det voksende datasentermarkedet i Norge.

 - Etter 11 år som daglig leder og administrerende direktør kjente jeg sterkt på ønsket om å jobbe med produkter og løsninger for datasenter. Når muligheten kom, ble det for vanskelig å si nei, sier Fredrik Engh.

Fredrik får selskap av Johnny Kristiansen, som tiltrer i en nyopprettet stilling som Facility Responsible Data Center. Johnny har tidligere erfaring som maskinsjef/inspektør på skip i offshore/ferje sektor, inspektør under ombygging fra diesel til batteridrift og fra industrielle NH3 systemer og butikk kjøling. Han har også drevet eget firma siden 2000 og begynte med kuldefaget i 1991.

Elisabeth Christiansen Lund – Ny Finance Manager

Daikin Norge er også glad for å kunngjøre at Elisabeth Christiansen Lund vil overta som ny Finance Manager. Hun etterfølger Anders Lie, som har valgt å forlate selskapet.

Styrking i avdelingene

På Applied avdelingen har Bernt Wetten kommet inn som Applied manager. Bernt har bred erfaring fra bransjen. Han jobbet som tekniker frem til 2012. Etter det var han avdelingsleder for en mindre servicebedrift frem til 2014 og daglig leder i en service- og montasje bedrift frem til nå.

Lars Mathias Furulund er ny i stillingen distriktsansvarlig DX Innlandet og Sunnmøre. Han kommer fra forhandlersiden hvor han har jobbet som salgsansvarlig for boligsegmentet. I tillegg til noen års erfaring med salg av Daikin-produkter har Lars mange års erfaring med salg og salgsledelse.

Nye tilskudd her er også Magne Lislerud og Simon Kristiansen som bidrar til å øke kompetansen på DX support.

Øystein Døviken Baardsen er ny i stillingen som Distriktsansvarlig Altherma på Sørlandet (Agder og Vestfold/Telemark). Han er utdannet rørleggermester, har jobbet som prosjektleder og daglig leder i rørleggerbedrifter i Kristiansand, og har opparbeidet seg god kunnskap på varmeanlegg og installasjon av varmepumper.

Morten Nilsen er tilbake igjen som Distriktsansvarlig Altherma Vestlandet etter et år i annet selskap. Morten er opprinnelig utdannet rørlegger og har bred erfaring innen sitt fagfelt. Han var tidligere Distriktssjef i Duscholux Norge AS og blir en viktig fagperson internt og eksternt.

I tillegg har vi fire nye teknikere på plass på service avdelingen. Ethel Jane Pedersen, Kristoffer Hovde Håland, Kristian Benjamin Røkkum og Stephen Arthur Rafferty har alle bakgrunn og erfaringer som øker kompetansen og styrker dette teamet.

Styrket team for en stabil fremtid

Daikin Norge fortsetter å utvikle et sterkt og kompetent team. Noen medarbeidere kommer til, noen søker nye utfordringer internt, mens andre ser etter muligheter eksternt. Uansett holder Daikin-skuta stø kurs.

Daikin Norge er engasjert i å opprettholde sin posisjon som en innovativ og pålitelig aktør i bransjen, og ser frem til å ønske alle nyansatte velkommen i deres respektive roller.